‘Game of Thrones’-prequel: “Geen Lannisters, wel Starks”

Miljoenen kijkers bekomen nog van het zwarte gat dat volgde na het spraakmakende laatste seizoen van fantasy-epos ‘Game of Thrones’, maar auteur George RR Martin licht nu een tipje van de sluier over de opkomende prequel.

De reeks ligt in de creatieve handen van Jane Goldman (‘Kingsman’, ‘Kick-Ass’) en Martin zelf en speelt zich 5.000 jaar voor de feiten van ‘Game of Thrones’ af. “In ‘Game of Thrones’ spreken we over de ‘Zeven Koninkrijken’, maar als je verder teruggaat in de tijd zijn er negen, dan twaalf, en uiteindelijk honderd koninkrijken. Dát is het tijdperk waar de prequel zich in zal afspelen.

Reuzenwolven en mammoeten

Volgens uitgever HBO toont de prequel “hoe de wereld van het gouden helden-tijdperk vervalt naar het donkerste uur”. Eerder maakte Martin al bekend dat fans een totaal ander Westeros te zien zullen krijgen dan ze gewend zijn. Een vóór de grote confrontatie met de White Walkers, beter bekend als ‘The Long Night’, en voor er sprake was van Lannisters of zelfs Targaryens. Wat dus ook betekent dat fans van de gevleugelde vuurspuwende gevaartes uit ‘Game of Thrones’ eraan zijn voor de moeite.

George RR Martin.
Photo News George RR Martin.

“De Starks zullen wél vast en zeker aanwezig zijn.” Zo bevestigt Martin de langlopende speculaties van fans over de terugkeer van de wolvenfamilie. “Ook de White Walkers zijn van de partij – of ‘Others’ zoals ze dan nog genoemd worden – en er zullen ook wezens als reuzenwolven en mammoeten aanwezig zijn.

De cast zal geleid worden door Oscargenomineerde actrices Naomi Watts (‘21 Grams’, ‘Twin Peaks’) en Miranda Richardson (‘Tom & Viv’, ‘Harry Potter’). Al is ‘geleid’ relatief volgens de auteur: “Net zoals bij ‘Game of Thrones’ spreken we meer over ensembles dan individuele hoofdrolspelers.”

De productie van de prequel is reeds van start gegaan in Noord-Ierland. De officiële release staat voorlopig gepland in het begin van 2021.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Francinne Declerque

    Geeuw, nadat die serie op een sisser afliep hoef ik geen spin-off s of prequels meer te zien, we weten het ondertussen wel. Het bleef een show zoals mooi en medoogeloos met een fantasy sausjes eroverheen.

  • Peter Janssens

    Denk niet dat er nog veel volk naar zal kijken omdat iedereen zich afgezet voelt na de teleurstelling. Deze prequel flopt al op voorhand.

  • Nils De Vriendt

    De Lannisters bestonden nog niet zover in de geschiedenis, de Starks waren er bij wijze van spreken van het 1e uur.