‘Game of Thrones’-kijkers zijn woest: al meer dan 435.000 fans eisen remake laatste seizoen

Game of Thrones petitie
Photonews Game of Thrones petitie
Ophef in de Zeven Koninkrijken: honderdduizenden fans van de populaire HBO-serie ‘Game of Thrones’ zijn niet te spreken over het verloop van het achtste en laatste seizoen. In een petitie roepen ze de makers op het complete seizoen te herschrijven en opnieuw in te blikken.

“David Benioff and D.B. Weiss hebben bewezen dat zij treurig incompetente schrijvers zijn wanneer zij geen bronmateriaal (i.e. de boeken) hebben om op terug te vallen. Deze serie verdient een finaleseizoen dat ergens op slaat”, staat bij de petitie op Change.org. De initiatiefnemer roept vervolgens zender HBO op om actie te ondernemen.

430.000 keer ondertekend

De petitie is vorige week gestart en is op het moment van schrijfen al meer dan 436.000 keer ondertekend. Met de minuut komen er honderden handtekeningen van boze fans bij.

Over de aflevering van afgelopen week, werd veel geklaagd op sociale media. Die krijgt op recensiesite Rotten Tomatoes een diepterecord van 47 procent. Dat betekent dat minder dan de helft van de kijkers positief was. Dat is opmerkelijk omdat over de serie in zijn geheel 91 procent van de kijkers positief is.

Maar tegelijkertijd keken er nooit eerder zoveel kijkers in Amerika: 18,4 miljoen mensen keken afgelopen zondag. 
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Thomaas Wierinck

  Blijkbaar vinden velen onder jullie dat na 7 jaar opbouwen van karakters, het normaal is dat die veranderen van het ene moment op het andere. De verhaallijn van het laatste seizoen zit vol gaten. Het moet geen Disney eind hebben maar op zijn minst een geloofwaardige verhaallijn.

 • Natascha Beke

  Ik vind het goed hoor. Het is een logisch vervolg . Eliminatie tot op het bot! Goeie karakteruitingen . Oorzaak brengt gevolg en vervolg volgt. Snappie?

 • Lot Claeys

  Kleine poging tot voorspelling: de drakenkoningin verliest de laatste draak en keert met de Dothraki terug naar hun heimat waar zij verder khaleesi speelt. Jon Snow wil niet op de drakenkroon en trekt naar het hoge noorden, naar zijn maten van op en achter de ijsmuur. Sansa blijft koningin van Starkland en Arya neemt de gedaante aan van Jon en heerst vanop de drakentroon.

 • jeroen tibos

  Het is einde van game of thrones Maakt niet uit hoe het afloopt vindt ik. Het moet niet van de fans hun standpunt!!!! Alle fans kunnen zagen en klagen. Het moet niet altijd goed aflopen e. Ben blij hoe ze het maken zoals het moet zijn.

 • Marius Merchiers

  Gewoon omdat Danaerys slecht is geworden. Het was toch te verwachten zeker dat lieve Dany net zoals haar vader Mad Queen ging worden. Het is heel mooi in beeld gebracht en zeer spannend. Maar dat is nu eenmaal het verhaal en ja dit is ook wat George R.R Martin wou. De boeken van seizoen 8 zijn nog niet klaar maar hij heeft wel de grote lijnen aan de scenario schrijvers verklapt.