'Game of Thrones'-fan Thibault Christiaensen verklaart kritiek op laatste seizoen: "Verwachtingen lagen te hoog"

David Plas
Morgennacht lost HBO de aller-, allerlaatste aflevering van 'Game of Thrones'. Eén van de grootste 'Game of Thrones'-fans van Vlaanderen, Equal Idiots-frontman Thibault Christiaensen (23) begrijpt de woede om het 'teleurstellende' laatste seizoen van de topreeks niet echt.

Met een petitie die intussen al bijna een miljoen keer werd ondertekend eisen de diehard-fans van 'Game of Thrones' een nieuwe versie van het achtste en allerlaatste seizoen. Velen zijn immers teleurgesteld in de verhaallijnen. Muzikant en zanger Thibault Christiaensen, die we ook nog kennen van z'n deelname aan 'De Slimste Mens ter Wereld', is een zelfverklaarde superfan en begrijpt de frustratie. "Om te beginnen was er al veel te doen over de lengte van het achtste seizoen. Die is korter dan we gewoon zijn, wat veel fans al deed steigeren. En dan zijn er ook de verhaallijnen. Kijk, de makers kunnen uiteraard niet voor iedereen goed doen, maar er loopt hier en daar toch wel iets mis. Personages die we al jaren kennen, met wie we een band hebben opgebouwd, komen toch wel heel plots aan hun einde. Vaak in nogal banale scènes."

Thibault is zelf niet van plan de petitie te tekenen. "Daarvoor ben ik veel te dankbaar voor de topseizoenen die we wél hebben gekregen. En, laten we eerlijk zijn, de hype rond dit seizoen was veel te groot. De makers hadden de verwachtingen nooit kunnen inlossen. Trouwens, ik hoop nog altijd dat de allerlaatste aflevering veel goed gaat maken." Die zal Thibault maandagochtend bekijken. "Ik ga er vroeger voor opstaan, zodat ik nog voor het werk kan kijken. En daarna? Dan dreigt het zwarte gat, zeker?" 

© Helen Sloan/HBO/The Hollywood3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jellis Leemans

    Als de verwachting te hoog ligt, wil dat toch zeggen dat dit seizoen minderwaardig is aan zijn voorkomers? Er zijn teveel fouten in het verhaal en de verhaallijnen lopen in een sneltempo waardoor dit geen GoT meer is voor mij. Eens de boeken voorbij waren, merkte je dit heel hard in de scenario's. Er wordt echter meer aandacht besteed aan het grafische in de reeks terwijl dit niet nodig was. Ik moet geen gevecht zien dat 70 minuten duurt. Besteed meer aandacht aan het verhaal.

  • Robin Torrez

    Nie bang zijn, thibault. Ze gaan beginnen aan 'the Wheel of time' ;)

  • Mouaad Obassor

    De laatste 4 seizoenen trokken op niets. Wel erg dankbaar dat HBO me het verhaal van George RR Martin heeft leren kennen. Maar had liever gehad dat de tv show nooit was gemaakt. Dan had GRRM zijn tijd niet verspild en hadden we tenminste een fatsoenlijke afgewerkte storyline.