‘Friends’-reünie zal niet in Europa worden uitgezonden, tot grote teleurstelling van fans

De 'Friends'-reünie zal niet overal te zien zijn.
Giphhy De 'Friends'-reünie zal niet overal te zien zijn.
Alle ‘Friends’-fans kregen dit weekend even een collectieve zenuwinzinking, want Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer bevestigden éindelijk dat ze wel degelijk terug samen zouden komen voor een reünie. Jammer genoeg is die niet te bekijken in alle landen, waarschijnlijk ook niet in dat van ons. 

De reünie komt er namelijk als een promotiestunt voor het nieuwe streamingplatform HBO Max. Het zal niet gaan over een nieuwe aflevering van het programma, wél om een gezamenlijk interview met de hele cast. Meer een talkshow, dus. In feite gaat het gewoon om een héél duur reclamespotje voor de nieuwe service. En daar wringt het schoentje voor vele Europese landen, want HBO Max wordt hier helemaal niet gelanceerd. 

Ook niet in de UK, hoewel zij meestal bij de eerste landen horen die een nieuwe streamingdienst mogen uitproberen. “Er zijn geen plannen om HBO Max in het Verenigd Koninkrijk te lanceren”, klinkt het bij oplettende fans. “Wat betekent dat dan voor ‘Friends’-kijkers in Europa? Er zal bij ons geen enkele legale manier zijn om de reünie te bekijken!” 

In België zullen we ook niet meegenieten van HBO Max. Dat houdt in dat ook wij op dit moment nog geen duidelijkheid hebben over de kwestie. De kans is heel groot dat er in elk Europees land een zender zal zijn die de rechten voor het programma opkoopt. In het Verenigd Koninkrijk zouden UK sky Comedy of Comedy Central de usual suspects zijn, in ons land heeft Telenet een deal met HBO op Play en Play More. Het zou kunnen dat ‘Friends’ daar uiteindelijk in wordt opgenomen. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Janssens

  Ik ben een van die mensen die al eens een aflevering heeft gezien omdat hij zich afvroeg hoe het kwam dat deze na 150 jaar nog steeds herhaald worden. Net zoals de Kampioenen trouwens. Heb niet begrepen waarom het nog steeds wordt uitgezonden en zal het dus geen tweede keer doen.

 • Lesley Huyens

  Wanda, misschien als je de moeite zou doen om eens een paar afleveringen te bekijken zou je het wel begrijpen. Het is met een reden dat friends zo immens populair blijft. Ik heb nog geen enkele serie gezien die ik beter vind dan friends

 • Jan De Korte

  Schaf een VPN aan.

 • Wanda Schuurman

  Ik ben een van die mensen die nog nooit een aflevering van Friends heeft gezien. Snap die heisa niet.

 • Lore Sampermans

  zeker, alsof ge dat online niet vindt....