‘Friends’ blijft ook in 2019 beschikbaar op Netflix: streamingdienst betaalt 88 miljoen euro voor populaire reeks

Friends blijft ook in 2019 op Netflix.
REUTERS Friends blijft ook in 2019 op Netflix.
‘Friends’ verdwijnt dan toch niet van Netflix. De streamingdienst weigerde aanvankelijk 88 miljoen euro te betalen om haar rechten voor de reeks te hernieuwen. Door de aanhoudende vraag van fans ging Netflix nu toch overstag. 

Friends werd van 1994 tot 2004 geproduceerd door Warner Bros. WarnerMedia beschikt daardoor over de rechten van de populaire Amerikaanse sitcom. Zij verkochten die rechten in het verleden aan Netflix voor 26,5 miljoen euro. Om de reeks ook in 2019 te kunnen aanbieden, moest de streamingdienst 88 miljoen euro ophoesten. 

(lees verder onder de tweet)

Een te groot bedrag, aldus Netflix. Hierdoor werd aanvankelijk beslist om het niet langer aan te bieden in 2019. Maar door de storm van verontwaardiging onder de gebruikers maakte Netflix al snel de beslissing om dat bedrag dan toch te betalen.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yves Van Roosbroeck

  Waarom is een topserie als The Walking Dead wel beschikbaar op het Walbanese Netflix en niet meer op het Vlaamse? Walbanie en Vlaanderen zijn toch 1 land namelijk Belgie! Ook de 8 Harry Potter films zijn wel beschikbaar op het Walbanese Netflix en niet op het Vlaamse. Splits Belgie dan ineens ook maar hoor.

 • Karel Pieters

  Belachelijk, denk eens aan alle cult films die ze kunnen krijgen voor dat bedrag. Of hoeveel kwaliteit series er zijn voor minder geld. Ik wil "Allo Allo" of Miami CSI ...

 • Ramon Simon

  Voor 88 miljoen kan je 1.760.000 DVD boxen aan 50 euro van Friends kopen en uitdelen aan de klanten. Is veel geld voor 1 oude serie.

 • kami sama

  Mensen zijn dit al beu gekeken, te veel geld voor zo een oude serie.