'Fiskepark’ zit tussen feiten en fictie: Tomas De Soete 'vermoordt' Bent Van Looy

© De Mensen
Zanger en presentator Bent Van Looy wordt vermoord aangetroffen in de visvijver van zijn vriend Tomas De Soete (42), die meteen gebombardeerd wordt tot hoofdverdachte. Zo begint vanavond de zevendelige fictiereeks 'Fiskepark', De Soetes eigenzinnige parodie op documentaires over echte misdaadzaken.

"Ik ben trots dat we opnieuw kunnen uitpakken met fictie die ongegeneerd buiten de lijntjes kleurt", zegt De Soete, die met 'Fiskepark' zijn tv- én radiocomeback maakt. "Zelfspot is altijd gezond. Het is een reeks die je meesleept, weg uit je comfortzone", noemt netmanager Olivier Goris het dan weer.

In de serie wordt met veel gevoel voor drama een onopgeloste moordzaak gereconstrueerd, waarbij de kijker voortdurend op het verkeerde spoor gezet wordt.

'Fiskepark' is dan wel fictie, toch bevat de reeks heel wat elementen die akelig overeenkomen met de realiteit. Zo spelen ook De Soetes vrouw Siska Schoeters en zijn boezemvriend Jan Jaap van der Wal zichzelf, weliswaar in uitvergrote versie. En de zogenaamde moordvijver uit de reeks is ook écht eigendom van De Soete. Alleen ligt daar normaal geen vermoorde zanger in.

'Fiskepark', vanavond om 21.30 uur op Canvas.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.