'Familie'-kijkers zijn Chris ‘Bart’ Van Tongelen beu: "Maar de rol aan een ander geven? Gaat niet gebeuren"

VTM
Amper twee weken. Zo lang heeft de terugkeer van Bart Van den Bossche in ‘Familie’ geduurd. En dat irriteert nogal wat fans van de reeks. Acteur Chris Van Tongelen (49) begrijpt de wrevel niet.

Opnieuw een merkwaardige wending in ‘Familie’: Bart Van den Bossche heeft zijn vriendin Trudy en z’n zoon Jelle achtergelaten om alleen naar Dubai te vertrekken, waar een goedbetaalde job op hem wacht. En hij was nog maar pas terug in het land, na een zoveelste langdurig buitenlands verblijf.

Bart vluchtte in 2015 naar Amerika omdat zijn leven in gevaar was door een gerechtelijk ­onder­zoek waaraan hij had meegewerkt. Sindsdien keerde hij twee keer heel even terug: één keer voor de verjaardag van de bomma, en nu omdat hij en zijn gezin bedreigd werden door de agressieve vader van het liefje van z’n zoon.

"Alwéér weg!"

Wie zich wél druk maakt om het snelle vertrek van Bart zijn de ‘Familie’-kijkers. "Ziet hij niet welk verdriet hij zijn gezin aandoet? Hij hoort hier in ‘Familie", staat er te lezen op één van de fansites.  "Voor mij mag Bart er gerust uit. Zijn verhaallijn is niet meer wat het moet zijn", klaagt een andere kijker.

"Klopt. Boeit helemaal niet meer’, vult iemand aan. "Ik was blij dat Bart terug was, maar nu is hij weeral weg. Ah, ja, de Romeo’s wachten." En ook: "Ja, het wordt tijd dat ze hem vervangen door een andere acteur, want hij komt alleen nog in ‘Familie’ als hij niks anders te doen heeft!’"

"Nog lang voortdoen"

Chris Van Tongelen, die de rol van Bart vertolkt, kan de klagers niet bepaald geruststellen. "Bart komt en gaat, en dat blijft zo", zegt hij. "De Romeo’s zijn belangrijk voor mij, en ik heb ook nog andere muzikale projecten. Zo werk ik momenteel aan een musical. Een vaste rol in ‘Familie’ lukt simpelweg niet meer voor mij. Maar zo nu en dan eens opduiken, ja, dat past nog perfect in mijn agenda. Op deze manier zie ik mij nog jaren in ‘Familie’ spelen. Want nee, het is niet de bedoeling dat een andere acteur de rol van Bart zal overnemen."
41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rafael Juliens

  Tja de vorige Bart van vroeger staat te springen om zijn rol over te nemen ,die speelt in Spoed mee. Hij schreef over een tijdje geleden .. als ze mij terug vragen om de rol van Bart terug te spelen zeg ik geen neen heb ik gelezen.

 • ivan aerts

  Gestopt met kijken toen Marie Rose terug ten dode was opgestaan. Zegt me niets meer.

 • Jos Temmerman

  Onnozele dwaze serie, perfect voor leeghoofden.

 • Elle Devee

  Mensen. Dit is fictie. Geen realiteit. Maak je daar toch niet druk om. Al vervangen ze de hele cast . Na enkele weken is iedereen de oude cast vergeten

 • VIVIANE bastenie

  Ja het is inderdaad een fictie reeks,maar wat de makers ervan bezield om om de haverklap nieuwe en kwalitatief slechtere acteurs of actrices er toe voegen,men gooit Linda en viv uit de reeks ,het zijn wel de betere actrices,trouwens sommige kunnen niet goed articuleren en praten binnenmonds en zijn dikwijls onverstaanbaar.De verhalen lijnen zijn slechter dan voorheen en trekken soms nergens opEn echte familie is het trouwens ook al niet meer.