Exclusief voor abonnees

‘Familie’ en ‘Thuis’ lijken af te stevenen op identieke seizoensfinale

De seizoensfinale van vorig jaar was wél compleet anders.
Medialaan/VRT De seizoensfinale van vorig jaar was wél compleet anders.
Op vrijdag 28 juni zullen alle Vlaamse soapfans gegarandeerd voor de buis zitten voor de jaarlijkse seizoensfinales van ‘Thuis’ én ‘Familie’. Die dubbelafleveringen worden bijna tegelijkertijd uitgezonden en beloven dus voor een lange en spannende tv-avond te zorgen. Of toch niet? Want sommige kijkers slaan alarm op sociale media, aldus Primo. Hun vrees is dat in beide series hetzelfde staat te gebeuren: “Zoals het er nu naar uitziet, stevenen de Vlaamse soaps op een bijna identieke slotepisode af.”

Het gebeurt wel vaker dat verhaallijnen in ‘Thuis’ en ‘Familie’ gelijklopend zijn. Twee jaar geleden was dat bijvoorbeeld het geval. Toen ontvoerde Simon Stefanie in de seizoensfinale van ‘Familie’. In het slotbeeld van ‘Thuis’ gebeurde iets soortgelijks: Waldek werd gekidnapt door Julia.

Vorig jaar vertoonde het einde van beide series ook een opvallende overeenkomst, want ze draaiden toen allebei rond een babywissel. In ‘Familie’ ontvoerde Emma de kindjes Mila en Milou, die bij hun geboorte waren verwisseld. Mayra zorgde ook voor een ontvoering in ‘Thuis’, toen ze er met Zoë/Magaly vandoor ging. Ook die baby was enkele maanden eerder verwisseld geweest met het kind van Twan en Nuria. Mayra moest toen na een spectaculair verkeersongeval uit een brandend wrak gered worden.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • HENDRIK WECKSELER

  Ach is het niet van elkaar dat ze het pikken dan gaan ze de mosterd wel halen in het buitenland het seizoen met de moord op june was gepikt van het seizoenseinde van home and away etc etc al deze series hebben aan originaliteit verloren al moet wel gezegd in home and away gebeuren door het seizoen heen ook wel goeie dingen die een kijker aandachtig houd dat heb in met Belgische producties niet meer slecht geacteerd en niet boeiend ik kijk nog maar zelden vroeger was dat beter met het Hilton etc

 • Lindsay van Renterghem

  familie was vroeger mooi en leuk om naar te kijken , was er mee opgegroeid . k kijk nu al bijna een jaar niet meer van na de seizoensfinale vorig jaar . da bleef maar aanslepen en werd saai en afgezaagd . ik mis het niet . over thuis ga ik me niet uitspreken want dat heb ik nooit gevolgd . wat ik wel wil zeggen is dat beidde series al decennia lang lopen en dat het normaal is dat schrijvers net meer weten wat schrijven . als het dan al niet mag gelijk lopen . of je bent familie of thuis kijker .

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Wanneer gaat dat gezever eens stoppen ? Waardeloze brol.

 • Peter De Baets

  In de seizoensfinale van Thuis zitten ze gewoon weer te fretten aan tafel zoals altijd.

 • maarten mouton

  Beide series zijn totaal ongeloofwaardig geworden naar verhaallijnen toe.