"Dit wordt de ergste Temptation Island ooit": de vrijgezellen halen meteen alles uit de kast

VIJF
Wanneer de VIJF-dame "Temptatiaahn" in je oor fluistert, weet je hoe laat het is. We zijn weer vertrokken voor een nieuw seizoen van 'Temptation Island'. Of er een nieuwe Marvin en een Jill 'Ik krijg altijd wat ik wil' zullen opstaan, valt nog af te wachten. Maar er werd wel al een pak afgerijmd daar in Thailand: "Ik ben Bo en voor die meisjes ben ik geen cadeau" en "Ik ben Pommeline, maar ik ben nog van veel meer voorzien".

Of alle koppels ongeschonden van Temptation Island zullen terugkeren, durven we betwijfelen. Drie van de vier mannen reed al eens een scheve schaats. De ene al wat flagranter dan de andere. Maak kennis met Jolien en Herbert, Rosanna en Niels, Lisa en Merijn en Lise en Jefferson.

VIJF

Jolien en Herbert uit Deinze (6 jaar samen)

Het koppel leerde elkaar kennen in de Blaarmeersen in Gent. Jolien heeft alles laten vallen voor hem, maar Herbert dook al eens in bed met een andere vrouw. "Ik wou haar bewijzen dat ik haar graag zag", verklaart Herbert, die zijn lief toch bleek te missen tijdens het liefdesspel met een ander.

Lisa heeft het hem wel al vergeven. "Het is een man. Ik weet hoe testosteron in elkaar zit." Het is afwachten of ze even vergevingsgezind zal zijn bij een tweede scheve schaats.

VIJF

Rosanna en Niels uit Den Haag (2,5 jaar samen)

Het enige koppel waar overspel nog geen rol heeft gespeeld. "Ik ben er ook niet bang voor", zegt Rosanna. Maar verleidsters Parastoo en Pommeline zullen alles in de strijd gooien.

VIJF

Lisa en Merijn uit Almere (1 jaar en 7 maanden samen)

Merijn heeft ondanks wat vreemde gedragingen op Snapchat nog niet al te veel op zijn kerfstok. Afwachten of dat zo blijft. Hij blijkt toch de hardste noot om te kraken voor de verleidsters.

VIJF

Lisa en Jefferson uit Vlaams-Brabant (8 maanden samen)

Ook Jefferson ging zijn boekje al eens te buiten. In de discotheek waar ze samen aanwezig waren dan nog. "Hoe gaat het dan niet zijn als je daar op een ander eiland gaat zitten", vraagt Lize zich af. "We zullen zien", aldus Jefferson.

De regels zijn alvast duidelijk voor het koppel: niets mag.

VIJF
Card

Waar vorig seizoen de koppels nog een nachtje de tijd kregen om uitgebreid afscheid te nemen, werden ze nu meteen op een boot gezet naar hun eilanden. Het onverwacht snelle afscheid deed al de eerste traantjes vloeien.

Op de boten werden de vrijgezellen op hun prooien losgelaten en vooral de vrijgezelle dames namen hun taak ter harte. En wat werd er weer wat afgerijmd zeg. Pommeline, waar al heel wat inkt is over gevloeid, stelde zich voor met de gevleugelde woorden: "Mijn naam is Pommeline, maar ik ben nog van veel meer voorzien." En Bo, die vond zichzelf geen cadeau voor de meisjes op de andere boot.

Saartje op haar beurt liet weten dat ze een handleiding voor iedere bedpartner heeft. "Er staat 'Don't Stop' op mijn poes getatoeëerd." Behulpzaam.

Card

Op de andere boot moesten de vrouwen met lede ogen toekijken hoe de verleidsters hen provoceerden. "Maar Jefferson wil een klassedame, geen kermismeisje", zei zijn vriendin Lize nog. Jefferson leek het daarmee niet eens en gaf zijn ogen de kost. Vooral Pommeline en Rowena konden hem bekoren. "Het kontje is aanwezig bij Rowena", aldus Jefferson.

Van de mannelijke verleiders was voorlopig geen spoor, maar toen de boten een andere koers begonnen te varen, kwamen ze zich dan toch voorstellen aan de dames. Allemaal hadden ze veel tatoeages en nog meer spieren, maar het was vooral singer-songwriter Ken, zonder tatoeages en minder gespierd, die de meeste blikken naar zich toetrok. "Echt een mooie man", vond Lisa.

Card

In tegenstelling tot vorige seizoenen vliegen deze keer de vrouwelijke vrijgezellen er het hardst in. Ze zetten meteen de aanval in, terwijl de mannelijke vrijgezellen vooral een luisterend oor bieden. De goede babbel, de serenade met gitaar en de kleffe openingszin ("Heb je die mooie ogen van je moeder of vader") staan in schril contrast met hoe het er op het andere eiland aan toe gaat.

Merijn kan de avances van vrijgezel Parastoo niet appreciëren, dus pakt Pommeline het (een klein beetje) subtieler aan. Zij probeert Merijn voor haar te winnen met haar '400cc humor'. Toch overleven alle mannen de eerste nacht. Dat Jefferson even de armlengte-regel overtrad, zien wij door de vingers. Of zijn vriendin Lize dat ook zal doen, zien we op het eerste kampvuur.

Card

Op de eerste poolparty bij de vrouwen probeert vrijgezel Kevin te imponeren door meteen zijn 'gerief' te tonen. Zijn poging is een slag in het water en de dames bollen het direct af.

Card

De volgende ochtend gaat Jefferson even bidden, "want alleen God kan mij redden van deze dierentuin". En Kevin, die de eerste avond al meteen zijn klokkenspel in de strijd had gegooid, gaat er met nieuwe moed tegenaan.

VIJF

De vrouwen hebben de verleidsters dan wel al gezien, maar de mannen weet nog altijd niet welk vlees ze in de kuip hebben. Daar komt op dag 2 verandering, want de verleiders komen zich persoonlijk voorstellen op het manneneiland. Ook hier worden oneliners niet geschuwd. "Praatjes vullen geen gaatjes", vindt Niels, maar de schrik zit er goed in.

Card

De verleidsters zakken ook even af naar het eiland van de vrouwen. "Don't cry, ze zijn safe bij mij", 'rijmt' Rowena. "Elke beast heeft zijn beauty nodig", zegt Parastoo. Maar vooral Rosanna, vriendin van Niels, gaat flink tekeer: "Mijn vriend valt niet op hoeren". "Ben ik te onbeschoft?" vroeg ze achteraf. Een beetje, vond Lize.

Card

De schrik bij de mannen zat er goed in, maar de ontmoeting met de verleidsters had de vrouwen blijkbaar goed gedaan. 's Avonds vloeit de alcohol rijkelijk. Tournée Minérale is duidelijk niet aan de deelnemers besteed, maar iedereen kleurt ook de tweede nacht binnen de lijntjes.

Wanneer de nacht valt, slaat de koele sfeer bij de mannen helemaal om. Een poolparty doet de temperaturen hoog oplopen, maar opnieuw weerstaat iedereen de verleiding. Of gaat Herbert alsnog uit de bocht? We zien het volgende week!

Card