‘Dit was Yasmine’: “Je zag dat haar levensvreugde weg was”

Martine Prenen in 'Dit Was Yasmine'
VRT Martine Prenen in 'Dit Was Yasmine'
Gisteren was het tien jaar geleden dat Yasmine, in het echte leven Hilde Rens, uit het leven stapte. Eén eerde die droeve verjaardag met de documentaire ‘Dit Was Yasmine’, waarin vrienden en familie van Hilde vertelden over de zangeres en haar leven.

We kennen Yasmine vooral als zangeres en presentatrice. Maar het begon allemaal met haar passie voor zingen. Haar mama vertelt er meer over.

Hoe was Yasmine achter de schermen? Een zotte doos, die zich wel eens kon aanstellen. Ze vulde de kamer en ze kamde haar haren, speciaal voor tv.

De band tussen Yasmine en haar goede vriend en muzikant Eric Melaerts, dat was een prachtige vorm van liefde. Moeke en vake, zo noemden ze elkaar.

Hilde kon iemand het gevoel geven dat die de belangrijkste persoon op de wereld was. Ze was genereus in geven, maar ook in nemen, getuigen haar vrienden.

Eén van de bekendste hits van Yasmine is ongetwijfeld ‘Porselein’. Een nummer waarvan de tekst op haar lijf geschreven is, zo zeggen haar familie en vrienden.

“Het presenteren en autocue aflezen, daar was ze geen fan van. Maar alles daar omheen, dat vond ze wel leuk.” Dat zegt haar goede vriendin Martine Prenen.

Het ging moeilijk met Yasmine, dat zagen haar familie en vrienden maar al te goed. Maar dat ze die fatale beslissing zou nemen, hadden ze niet verwacht.

Ze is er altijd, Yasmine, Hilde. In kleine dingen, in momenten in het leven, in haar muziek. Een ode aan een prachtige vrouw, die we nooit zullen vergeten.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anthony van der Borght

  En juist door de liefde.. ze kon niet leven zonder liefde dat was het niet waard . Er waren zoveel andere mogelijkheden.. om te doen. Dan er een eind aan te zetten .. dat is het niet waard !!! Denk eraan . aan alles is normaal een oplossing!!

 • Danny Bollaert

  Het is zo jammer dat ze er niet meer is. Sterkte voor familie en vrienden die haar zo goed kenden. Ze had zoveel potentiële talenten. Mensen die zo depressief zijn een met zelfmoordneigingen zitten daar heb je als buitenstaander geen vat op. Ook al ben je familie of vrienden.

 • dirk rombaut

  Bleef toch een spijtig voorval, Yasmine (Hilde) zag het niet meer zitten en nam daarom een drastische uitweg. Voor de familie en vrienden blijf er een leegte over! Zelfs na dit decennium blijven de vragen open. rust zacht Hilde!

 • Luc Desmet

  De rol van het veranderen van medicatie mag je ook niet onderschatten.

 • Yves Steenssens

  Zei destijds tegen vriendin dat de vrt haar aan het opbranden was - je zag ze zienderogen achteruit gaan op het scherm en had toen nog gewone tv - bazen vrt hebben hun verantwoordelijk niet opgenomen - en daarvoor moest je geen dokter zijn.