"Dit is misselijkmakend’: Temptation Island-meisjes geven gratis lipvergroting weg (en ondergingen er zelf ook één)

VIJF/Instagram
"Wat je niet hebt, kóóp je." Dat is het motto van Yana (23) uit ‘Temptation Island’. En dus verloot de verleidster, die met ‘670 cc aan humor’ Pommeline de loef afsteekt, nu een lipvergroting onder haar fans. Straffe marketing - bedacht en betaald door schoonheidsklinieken - of gevaarlijk lichtzinnig gedrag? Dag Allemaal zocht het uit. 

Pommeline zette de toon met een esthetische ingreep die live op het net te volgen was. En nu kunnen we spreken van een trend onder de vrouwelijke deelnemers aan ‘Temptation Island’. Vooral hun lippen worden aangepakt: die moeten dikker, voller en wulpser. Ze worden daarvoor benaderd door enkele ‘creatieve’ schoonheidsklinieken uit Nederland, die een mooie deal voor hen hebben. De verleidsters krijgen gratis een lipvergroting als ze in ruil reclame maken via hun sociale media. Twee meisjes, Megan en Yana, mogen zelfs een lipvergroting verloten onder hun volgers...

Verboden in belgië

Dat het steevast om Nederlandse schoonheidsklinieken gaat, is geen toeval. In ons land is het namelijk verboden om reclame te maken voor plastische chirurgie en cosmetische ingrepen. In Nederland mag dat wél, maar daar moet wel een kanttekening bij gemaakt worden. Het beroep van ‘cosmetisch arts’ is er immers niet erkend. Dat maakt dat in principe ook een tandarts of veredelde schoonheidsspecialiste de injecties kan geven. Vorig jaar nog luidde de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie de alarmbel. Hun leden zouden om de haverklap mensen op consultatie krijgen met ernstige complicaties na niet goed uitgevoerde esthetische ingrepen.

Narcisten

"Ik ken dat soort schoonheids­klinieken", ­foetert Jeff Hoeyberghs. "Vaak zie je daar pas de dag zelf de zogenaamde arts die je onder handen neemt, en blijkt dat die geeneens Nederlands spreekt. Net nog zag ik zo’n kliniekje waar ze nu samenwerken met een Braziliaan. Hoe ze hem wettelijk correct te werk stellen, is mij een raadsel. In België zou het alleszins niet zo vlot lukken. En dat ze zo fel reclame maken en zélf de meisjes aanspreken, is misselijkmakend. Maar wat wil je, in Nederland mag het allemaal. Waar ik mij nog meer vragen bij stel, zijn die meisjes zelf. Dit is een enorm narcistische generatie, bij een derde van hen draait het louter om uiterlijk vertoon. Wanneer ik zo iemand over de vloer krijg, weiger ik elke medewerking, want dit stopt nóóit."

Je hebt 30% van dit artikel gelezen
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Tina Colpaert

  Een beetje de natuur helpen schaad niemand maar zoek een goede dokter geen goedkope kwakzalver want daar krijg je spijt van!

 • Bart Boenen

  Dat volle lippen sexueler zijn is naar mijn smaak volledig van toepassing, niets mooier dan dat, vooral als het natuurlijk is zoals bij exotische vrouwen. Maar dikke borsten en konten daarentegen helemaal niet. En tattoo's, bweik!

 • Elise Van Damme

  Pure leeghoofden zonder zelfrespect die aan zo een programma mee doen. Het zal je dochter of zoonlief maar zijn.

 • Bart Van der Elst

  ik snap ni wa iedereen der knap aan vind... Doe mij maar fijne lippe, atletische bouw en geen tatoo's & piercings. M.a.w. vrijgezel want der lope veel van die ingekleurde gedrochten rond

 • Stephaan Van den Broeck

  Langs de ene kant stellen meisjes en vrouwen zich steeds sexueler op, vollere lippen, grotere borsten, dikkere konten, sociale media foto's die niet zouden misstaan als advertentie voor 'n prostituee, langs de andere kant mag je nog niet meer kijken of fluiten, of je hebt een process aan je been.