“Disney wil volledige controle over streamingdienst Hulu”

AP
Disney werkt aan een volledige overname van streamingdienst Hulu. De entertainmentgigant, die onlangs zijn plannen ontvouwde voor een eigen streamingdienst om daarmee de concurrentie met Netflix aan te gaan, praat volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC met kabelbedrijf Comcast over de aandelen van Hulu die het nog niet in zijn bezit heeft.

Hulu is vooral bekend van de serie ‘The Handmaid's Tale’. Het moet een belangrijk onderdeel worden van Disney's nieuwe dienst Disney+.

Disney verkreeg in maart al een belang van 60 procent in Hulu. Dat belang was onderdeel van de entertainmenttak van 21st Century Fox die voor 71 miljard dollar werd ingelijfd. Vorige week werd het belang vergroot door de aandelen van telecombedrijf AT&T over te nemen. Nu zou met Comcast worden gepraat over het resterende belang van 30 procent. Die aandelen zouden ongeveer 4,5 miljard dollar waard zijn.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.