"Deze film wou ik absoluut doen!" vertelt Eric Bana over 'Special Correspondents', morgen exclusief op Netflix

IMDB/avh
Morgen laat Netflix het nieuwe geesteskind van Ricky Gervais op ons los. Voor 'Special Correspondents' sloeg de Britse raskomiek de handen in elkaar met Eric Bana, die ook een geschiedenis als komiek heeft. Wij voelden Bana in Parijs aan de tand over de film. "Het was een privilege om met Ricky samen te werken", liet de Australiër weten.

In 'Special Correspondents' spelen Ricky Gervais en Eric Bana twee radiojournalisten die naar Ecuador moeten vliegen om er een hevige burgeroorlog te verslaan. Onderweg naar de luchthaven verliezen ze echter hun paspoorten en vliegtickets. Om geen gezichtsverlies te lijden, besluiten ze om toch nieuws te brengen vanuit een kamertje boven een restaurant en te doen alsof ze wel in Ecuador zijn. Het plannetje lijkt aanvankelijk te lukken, maar wanneer het gerucht de ronde doet dat ze zijn ontvoerd door rebellen, dreigt alles te mislukken.

Eric Bana en Ricky Gervais in 'Special Correspondents'
Netflix Eric Bana en Ricky Gervais in 'Special Correspondents'

Begonnen als komiek

Toen Ricky Gervais Eric Bana castte in zijn film, had hij geen flauw idee dat Bana ooit begonnen was als comedian. In 'Full Frontal', een Australische komische serie met grappige sketches, gaf Bana tussen 1993 en 1996 het beste van zichzelf. Later sloeg Bana met 'Troy', 'Munich' en 'Star Trek' een andere weg in, maar nu pikt hij dus samen met Gervais de komische draad opnieuw op.

"Met Ricky samenwerken was heel leuk, zeker omdat ik gewoon ben om in serieuze drama's mee te spelen", zegt Bana. "Het was helemaal anders om een hele dag te lachen en plezier te hebben met Ricky. Het was een privilege om met hem samen te werken."

Over komedie moeten we Ricky Gervais uiteraard niets meer leren, maar voor 'Special Correspondents' moest hij toch even uit zijn comfortzone treden. Hij schreef enkele actiescènes in de film, die hij ook nog eens zelf moest spelen. "Als Ricky ernaar vroeg, gaf ik hem wel wat tips over stunts, maar hij heeft de scènes niet te ingewikkeld gemaakt", aldus Bana.

Netflix

Buddy movie

"Toen ik het script van Ricky binnenkreeg, was ik natuurlijk onmiddellijk geïnteresseerd. Maar toen ik het las, merkte ik dat het een soort 'buddy movie' was. Dan wou ik het absoluut doen", zegt Bana, die eigenlijk de eerste acteur is die Ricky heel dicht naast zich duldt in een project.

Ricky Gervais als David Brent in 'The Office'.
Wikipedia Ricky Gervais als David Brent in 'The Office'.

Netflix

Netflix verschijnt exclusief op Netflix. Hoewel er enkele studio's interesse hadden in de film, kaapte de streamingdienst de prent meteen weg. Eric Bana ziet een nieuwe samenwerking in de toekomst zeker zitten, maar hij gaat altijd uit van de sterkte van het script. "Ik lees alle scripts die ik krijg toegestuurd en ik ga in zee met het beste project, of het nu klein of groot is."

Horror

"Meteen nadat ik een script heb gelezen, beslis ik of ik erin meespeel of niet. Er komt geen logica bij kijken, ik volg altijd mijn instinct", zegt Bana, die heel uiteenlopende projecten uitkiest. Zo speelde hij in 2014 meespeelde in de horrorprent 'Deliver Us From Evil'. "Die film heeft me echt angst ingeboezemd!"

"Toen ik bezig was met de research, ben ik echt bang geweest. Maar daar moest ik door, want eens we begonnen met filmen was die angst weg. "Je moet je ook een beetje comfortabel voelen op de set", besluit Bana.

Vanaf morgen is 'Special Correspondents' exclusief beschikbaar op Netflix.

Eric Bana in 'Deliver Us From Evil'
IMDB Eric Bana in 'Deliver Us From Evil'