‘De Slimste Mens’ stelt teleur: grappige kandidaten blijken zwakke spelers

VIER
Veel goede wil tijdens deze 24ste aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’, maar daarmee is zowat alles gezegd. Speltechnisch was dit veruit de minst goeie aflevering. Matige spelrondes, fletse score en een finale die weinig voorstelde.

Comedians, presentatoren en acteurs zijn doorgaans sterke kandidaten en potentiële eindwinnaars van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Niet zo voor het trio dat het in deze aflevering tegen elkaar opnam. Nieuwkomer Erhan Demirci was nu en dan best leuk, maar was vooral geen goeie speler. Bart Hollanders had kunnen winnen, maar verkwanselde die kans door nauwelijks wat te weten over zijn nochtans niet zo moeilijk filmpje over D-Day. En dus won Amelie met een magere score. Belabberd niveau, net als Kamal Kharmach die luid boerde en daar van het publiek applaus voor kreeg.

De leukste quotes

" frameborder="0" allowfullscreen scrolling="none" style="position: absolute; left: 0; top: 0; right: 0; bottom: 0; display: block; width: 100%; height: 100%; overflow: hidden;">

Erhan Demirci: “Ik deed middelbaar zo graag dat ik er niet zes, maar acht jaar over heb gedaan.”

Erik Van Looy (tegen Erhan Demirci, die in Ham vertoefde): “Dat is toch raar voor een moslim om op te groeien in Ham?”

Kantelmomenten

De filmpjesronde is een afknapper. Erhan weet nauwelijks wat over de documentaire over Michael Jackson, Amelie scoort flets na haar filmpje over de eerste vrouwelijke premier en Bart laat een overwinning liggen door niks te weten over D-Day.

De finale tussen Bart en Erhan is een maat voor niets. Erhan scoort op de vier laatste vragen nul goede antwoorden. Bart laat zich één keer zakken en speelt fluitend uit.

De eindscore (voor het finalespel)

1. Amelie Albrecht 281 sec.

2. Bart Hollanders 272 sec.

3. Erhan Demirci 190 sec.

De stand

1. Astrid Stockman: 8 deelnames,  5 overwinning, 2 finales gewonnen, 1 finale verloren

2. Thomas Huyghe: 6 deelnames, 5 overwinningen, 1 finale verloren

3. Lotte Vanwezemael: 6 deelnames, 4 overwinningen, 1 finale gewonnen, 1 finale verloren

4. Mathieu Terryn: 6 deelnames, 3 overwinning , 2 finales gewonnen,   1 finale verloren

5. Philippe Geubels: 5 deelnames, 2 overwinningen, 2 gewonnen finales, 1 finale verloren

6. Chrostin: 5 deelnames, 1 overwinning, 3 finales gewonnen, 1 finale verloren

7. Sebastien Dewaele:  4 deelnames, 3 finales gewonnen,  1 finale verloren

8. Amelie Albrecht: 3 deelnames, 1 overwinning, 2 finales gewonnen

Nieuwkomer

Presentator en wetenschapper Lieven Scheire
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jelle Van Loon

  Maar waarom kijken jullie dan allemaal???

 • Achiel Feyaerts

  Ik kijk veel liever naar de Hollandse versie. Geen op voorhand uitgeschreven flauwe grapjes. Grapjes die belangrijker zijn dan de quiz zelf. Geen presentator die zichzelf uitlacht en zich belangrijk vindt. Geen opsomming van antwoorden die de kandidaten al gegeven hebben. Jury (1 persoon) die alleen tussenkomt als dat nodig is en er niet zit om grappig te zijn. Op NPO gaat de quiz vooruit en ... geen reclame. Dus een kopie die beter is dan het origineel.

 • Robert Hendrickx

  De vragen van vooral dit seizoen zijn aangepast aan het gros van de kandidaten: niveau 1ste studiejaar. Er zitten er enkele in de finaleweek die pakweg tien jaar geleden niet verder dan één deelname zouden gekomen zijn. Voor de fijnere humor moet je hier ook niet zijn. En als de kandidaten mee moeten klappen met hun eigen "grapjes", treedt bij mij plaatsvervangende schaamte op. Tja,... tijden veranderen zeker? Gelukkig kunnen we de reclame doorspoelen.

 • mario vermeersch

  echt de domste spelers halen ze hier thuis en zo een gemakkelijke vragen.het word tijd dat de slimste mens ter wereld word afgevoerd want het trekt op niks meer,ook de jury trekt op niks.het is precies gelijk in een kleutertuin.

 • jan van dessel

  Heb alle seizoenen vanaf het begin gezien, maar ik vind dit seizoen het allerzwakste. Het is misschien tijd om er een punt achter te zetten.