“De meest creepy serie ooit”: ‘You’ is de nieuwste Netflix-hype

Netflix-serie 'You' krijgt lovende kritieken.
Netflix Netflix-serie 'You' krijgt lovende kritieken.
Netflix rijgt met ‘Bird Box’ en ‘Bandersnatch’ de wereldsuccessen aan elkaar de laatste weken, maar dit nieuwe pareltje ken je misschien nog niet. ‘You’, een serie over een extreme stalker, wordt door kijkers een van de meest ‘creepy’ series ooit genoemd.

Netflix liet eind vorig jaar ‘You’ op de kijkers los, een reeks gebaseerd op het gelijknamige boek van Caroline Kepnes. In twee weken tijd is de serie uitgegroeid tot een regelrecht fenomeen. De reeks vertelt het verhaal van Joe Goldberg, gespeeld door Penn Badgley (Dan Humphrey in ‘Gossip Girl’). Joe ontmoet een jonge schrijfster Guinevere Beck (Elizabeth Lail) en wordt meteen stapelverliefd op haar. Maar het duurt niet lang voor zijn verliefdheid omslaat in obsessie.

Lovende kritieken

Kijkers zijn alvast laaiend enthousiast en velen noemen ‘You’ een van de meest creepy tv-shows ooit. Ook op bekende ratingsites krijgt ‘You’ lovende kritieken. De serie krijgt op IMDB een score van 8.1 en op Rotten Tomatoes een topscore van 89 procent.

En er is nog meer goed nieuws, want Netflix heeft al een tweede seizoen aangekondigd. Ook het boek van Caroline Kepnes heeft een vervolg, ‘Hidden Bodies’.

‘You’ is nu beschikbaar op Netflix.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lore Kluwer

  Prachtig. Paco, doe de deur open!

 • Rudy Fosselle

  Ter informatie: Rotten Tomatoes beoordeelt een serie op haar kwaliteiten qua bijvoorbeeld beeldvoering, niveau van het scenario en de dialogen, originaliteit ... niet op haar popcorngehalte (er gebeurt elke minuut wat a la pief, poef, paf , er kan billen gekletst worden ...)

 • Louis Bouduin

  Het gaat van kwaad naar erger met die over het paard getilde, vreselijk gechargeerde reeksen van Netflix. Flutverhaaltjes die in een half uurtje verteld kunnen worden melken ze uit tot series door er allerhande nonsens bij te halen. You is niet creepy, het is ronduit vervelend.

 • Carl Lepez

  Als dit creepy is dan ben ik de paus. Geen slechte serie maar dit is toch overroepen.