‘De Luizenmoeder’ domineert de kijkcijfers

VTM
‘De Luizenmoeder’, de nieuwe komische fictiereeks van VTM, heeft zijn start duidelijk niet gemist. Met niet minder dan 814.000 kijkers voor de eerste aflevering schoot de reeks stevig uit de startblokken. 

Het was voor VTM zelfs de beste fictiestart sinds het tweede seizoen van ‘Safety First’ eind 2014. Ze deden het daarmee beter dan het nieuwe ‘Viva Espana’ op Eén, dat 776.000 kijkers kon lokken. Nadien kon Holland-België ook stevig scoren voor de zender, met 550.000 kijkers.

Bij de VRT haalde ‘Dertigers’ gisteren opnieuw een half miljoen kijkers, terwijl de nieuwe fictie van Canvas, ‘Escape at Dannemora’, een matige start kende. Daarvoor haalde ‘De Weekenden’ met 260.000 kijkers wel zijn beste uitzending tot nog toe.

De andere zenders hadden vooral films in prime.  VIER kon groeien dankzij ‘Ocean’s Eleven’, Q2 kon 132.000 kijkers bekoren met ‘National Security’. Vitaya haalde 108.000 kijkers voor ‘Far From the Madding Crowd’.

VTM6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • bart verhelst

  Gewoon heel erg zwak. Ongemakkelijke acteer prestaties. Nee het klopt niet, komt allemaal zo gemaakt uit.

 • Katrien Dewit

  De luizenmoeder op de Nederlandse televisie is hilarisch, op de VTM een heel flauw afkooksel. Alleen Juf Els was goed, de rest niet om aan te kijken. Echt superslecht.

 • Frits Vandenberge

  Het blijkt nog maar eens dat zuurpruimen humor niet kunnen appreciëren. Gelukkig denkt de overgrote meerderheid anders. Daarom dat Eigen Kweek al aan zijn derde jaar bezig is. Volgens het CIM (Onafhankelijk centrum dat de kijkcijfers meet) haalt het torenhoge kijkcijfers (tot 1,9 miljoen per aflevering). Ter vergelijking: het Nieuws haalt gemiddeld 750.000 kijkers, voetbal 400.000 . Luizenmoeder heeft in Nederland alle kijkcijferrecords verpulverd.

 • Marc Claes

  Het zal veel moeten beteren met de luizenmoeder anders zullen ze een nul van de kijkcijfers kunnen doen! Er is niets komisch aan flauwe zever ja dat wel!

 • Walter De Vuyst

  Kijkcijfers zijn belangrijk maar de inhoud is nog belangrijker . 'De luizenmoeder' op VTM is erg luchtig en goed verteerbaar met een uitstekende Lynn Van Royen . Mijn voorkeur gaat echter uit naar 'de weekenden' waarin de gasten lief en leed delen met kijkend Vlaanderen . Schitterend! Amper het bekijken waard is ' van eigen kweek ' , dergelijke onzin wordt best zo snel mogelijk afgevoerd .