‘De Ideale Wereld’-gastheer Jan Jaap van der Wal gaat ook acteren in Vlaamse reeks

Hij trekt definitief weg uit Nederland

Jan Jaap van der Wal gaat acteren.
Eric Lemmens Jan Jaap van der Wal gaat acteren.
Jan Jaap van der Wal, die we kennen als gastheer van ‘De Ideale Wereld’ gaat binnenkort ook acteren. Vanaf 15 mei speelt Jan Jaap mee in ‘Fiskepark’, de eerste fictiereeks van Tomas De Soete.

“Gelukkig is er ruimte voor improvisatie”, klinkt het bij Jan Jaap. “Want acteren kan ik niet. Dat wilde ik de mensen ook niet aandoen. Ik vind ’t maar zelden een succes wanneer een bekende kop plots gaat acteren. Laat mij maar cabaretier en presentator blijven.” Ook Tomas De Soete zelf, en diens vrouw Siska Schoeters zullen in de reeks te zien zijn. 

Om het pendelen tussen zijn werk in België en zijn woonst in Nederland te elimineren, komt hij binnenkort permanent in ons land wonen. “Mijn vrouw Eva is hier graag, ‘De Ideale Wereld’ gaat zeker nog een jaar verder met mij. En Eva en ik hebben veel vertrouwen in het Vlaamse onderwijs. Vanaf september willen we onze zoon, Tove, naar een schooltje in Antwerpen sturen. En als hij hier naar school gaat, is het natuurlijk de bedoeling dat we nog een hele tijd blijven.”

Jan Jaap is intussen ook goed bevriend geraakt met Tomas en Siska. De laatstee is sinds kort ook zijn sidekick in ‘De Ideale Wereld’. “Siska is een enorm grappige vrouw. Maar ze voelde zich in het begin wat onzeker. Toen ze zei dat ze liever wilde stoppen, heb ik er alles aan gedaan om haar gerust te stellen. Met succes, gelukkig. Ik ben er zeker van dat ze nog veel zal groeien in haar rol als sidekick.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.