‘De Buurtpolitie’ maakt aflevering over Rode Neuzen Dag

VTM
Het populairste korps van het land draagt z’n steentje bij voor Rode Neuzen Dag. Maar wanneer de agenten van ‘De Buurtpolitie’ een pannenkoekenslag organiseren, volgt een overval waarbij de kassa wordt gestolen. “We steunen met deze speciale aflevering niet alleen het goede doel, er zit ook veel actie en sensatie in.”

Het Gildenhuis Sint Bavo in Boechout is doorgaans een rustige plek, maar vanavond strijken de agenten van ‘De Buurtpolitie’ er neer voor een speciale aflevering. Daarin zet het team van commissaris Roger Berckmans (Willy Herremans) zich in voor Rode Neuzen Dag. “De agenten organiseren een pannenkoekenslag, waarbij de opbrengst integraal naar Rode Neuzen Dag moet gaan”, legt kersvers ‘De Buurtpolitie’-acteur Dempsey ‘Vince Willems’ Hendrickx (32) uit.

Kleine moeite

“Helaas loopt het mis, want er is een overval waarbij de kassa wordt ontvreemd. Hoe het precies afloopt, kan ik nog niet verklappen, dat mogen de mensen vanavond zelf ontdekken. Er zal in ieder geval veel actie en sensatie aan te pas komen.”

“Ik vind het erg positief dat ik mijn bekendheid kan gebruiken om zo’n fantastisch initiatief te steunen”, gaat Hendrickx verder. “Voor mij is dat een kleine moeite, maar ik kan er een wereld van verschil mee maken voor kwetsbare jongeren. Dat vind ik echt belangrijk. Mentale gezondheid is zo’n kostbaar goed. Jongeren staan vandaag de dag onder grote druk om aan bepaalde verwachtingen te voldoen. Daarmee omgaan is moeilijk. Ik denk dat ik, mocht ik nu jong zijn, een initiatief als Rode Neuzen Dag echt wel had kunnen gebruiken. Mensen onderschatten vaak hoe belangrijk een goed persoonlijk gesprek is. En akkoord, jongeren praten wel met elkaar, maar vandaag de dag is dat vooral online. Een goed gesprek, face to face, is belangrijk. En daarbij mag je gerust ook toegeven dat het af en toe niet oké met je gaat.”

Clicks & likes

Daar is ook zijn collega Idalie Samad (23), die in de huid kruipt van Nour Jacobs, het mee eens. “Vandaag de dag zijn jongeren heel erg gefocust op hun sociale media. Het aantal clicks en likes is veel belangrijk geworden dan vroeger. En als je online niet populair bent, dan kan dat beginnen doorwegen op je mentale gezondheid. Als je jong bent, kan je dat allemaal minder goed relativeren en ben je gevoeliger, denk ik. Dat Rode Neuzen Dag mentale gezondheid bij jongeren bespreekbaar wil maken, vind ik een goede zaak. Zelf heb ik nooit iets meegemaakt waarvoor Rode Neuzen Dag mij had kunnen helpen, maar ik heb in mijn omgeving wel mensen gekend die daar wél baat bij hadden gehad. Als je als jongere nu ergens mee worstelt, dan is het ‘Rode Neuzen’-initiatief een heel goede zaak.”

En ze doen er nog kalender bovenop

Dat ‘De Buurtpolitie’ Rode Neuzen Dag een warm hart toedraagt, blijkt trouwens niet alleen uit de speciale aflevering die werd gemaakt. Zo brengt de ploeg vanaf vandaag ook een kalender op de markt. Die is voor 7 euro exclusief te koop bij Kruidvat, zowel in de winkels als op de website. “Het is een heel toffe kalender geworden”, zegt actrice Idalie Samad. “Het zijn foto’s waarbij we als thema voor optische illusies kozen. Het is ook de bedoeling dat de mensen die de kalender kopen, dat kunnen nabootsen. De opbrengst gaat integraal naar Rode Neuzen Dag. Ik hoop dat veel mensen hem gaan kopen.”

Kruidvat1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marijke Molenberghs

    En ook voor volwassenen niet alleen voor jongeren