'De Buurtpolitie' breidt uit: nieuw programma over ziekenhuis op komst

VTM
Op 3 september lanceert VTM een nieuw seizoen van 'De Buurtpolitie', het tiende alweer. De reeks, die draait rond het wel en wee van een aantal agenten, blijft een echte publiekslieveling. De cijfers zitten zo goed dat productiehuis Zodiak aan een tweede reeks werkt, die zich moet afspelen in het ziekenhuis.

Zodiak Belgium werkt aan een nieuwe reeks in het 'scripted reality'-genre, meldt Het Nieuwsblad. Die zal net zoals 'De Buurtpolitie' lijken op een realityshow, maar eigenlijk met een scenario werken. De agenten worden daarbij ook ingeruild voor dokters en hun patiënten.  De verhalen zullen evenwel opnieuw gebaseerd worden op waargebeurde feiten. De reeks zal ten vroegste in 2019 op VTM te zien zijn.

Het is niet de eerste keer dat dit format uitgetest wordt: in 2013 en 2014 liep 'Echte Verhalen: De Kliniek' op de buis, maar die serie is nooit echt populair geworden. Vermoedelijk omdat de personages lang niet zo herkenbaar waren als die van 'De Buurtpolitie'
14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Angelo Cabooter

  Harings Maikel. Ik wist niet dat spoed werd gebaseerd op waargebeurde feiten. In spoed zag je ongelukken gebeuren, zag je zwaargewonde personen binnenkomen. In echte verhalen De Kliniek zie je geen ongelukken gebeuren of zwaargewonde mensen binnenkomen, en zie je ook geen ziekenwagens vertrekken/aankomen.

 • Bert Boedts

  jean tibo ,ik ben zot van dat programma , ik ben maag en darm patient , ik moet steeds vel pillen pakken om naar de kleinste kamer te kunnen gaan ( toilet dus) ,als ik naar de buurtpolitie kijk heb ik geen pillen nodig , kleine kamertje zonder problemen , een schijtprogramma dus

 • Jeanke Tibo

  Ik kan daar nog geen 5min naar kijken, zo fake. Heb het al verscheidene keren geprobeerd

 • piet fluwijn

  En het was nog lang onrustig in het rusthuis..

 • VIVIANE bastenie

  Gebaseerd op echte verhalen ? laat mij niet lachen ,ze lijken meer op een filantropische instelling,doen soms klusjes voor slachtoffers en dergelijke ,waar is hier de realiteit in ? Volgens mij is dit louter fictie en niks anders,en er zijn er maar een paar die een beetje kunnen acteren.