Exclusief voor abonnees

‘De Afspraak’-presentator Bart Schols kampt met een gsm-verslaving: “Niet kunnen weerstaan aan de pings: verschrikkelijk”

Thomas Vanhaute
Met veel plezier is Bart Schols (45) aan het nieuwe seizoen van 'De afspraak' begonnen. Het tussenseizoen en zijn passage op Radio 1 deze zomer deden de presentator, die vorig jaar met een depressie worstelde, deugd. Hij leerde zelfs zijn gsm-verslaving onder controle te krijgen.

Bart Schols - niet meteen een tafelspringer - zal de komende maanden meermaals uw tv-scherm kleuren. Naast zijn presentatiewerk in 'De afspraak' is hij binnenkort ook kandidaat in 'De slimste mens ter wereld'. Een groot verschil met vorig tv-jaar, toen Bart zich tijdelijk moest laten vervangen door Phara de Aguirre, omdat hij mentaal was ingestort. Een heftige periode, waarin vrienden hem beurtelings opvingen. Met de hulp van medicatie en een psychiater raakte hij er weer bovenop.

"Ik ben er weer met veel plezier aan begonnen", vertelt Bart. "Het concept van 'De afspraak' was en is goed. Daar hebben we in het tussenseizoen dus niet te veel aan moeten sleutelen. Ik moet mezelf wel voortdurend vragen stellen en de meest essentiële vraag niet uit het oog verliezen: wat houdt de mensen bezig en moeten wij niet een beetje mee bepalen wat de mensen moet bezighouden? Dat in alle bescheidenheid. We zijn immers een openbare omroep. We stellen ook vast dat alles polariseert en dat het middenveld is weggevallen. We moeten dieper en langer nadenken over wat we al dan niet doen. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met extremen? Zowel links als rechts. Dat zijn serieuze vragen die een serieus antwoord verdienen."

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Desmet

    Het is voor veel mensen een verslaving. Het put je uit. Daardoor kan je de andere problemen niet meer de baas. Dat tikkeltje extra energie is weg. En dan denkt men dat het over andere zaken gaat, maar het gaat dan gewoon over te veel online. Mensen verveel je ook nog eens, en ga wandelen. Neem rust....

  • Willy Van Craen

    Ik gebruik mijn 3 toestellen als ik zelf iets moet opzoeken, bellen of afspraak. Ze staan gewoon uit. De toestellen liggen op verschillende plaatsen en gaan niet bepalen wat ik moet doen. Gebruik ze als mijn auto , waar je ook niet constant mee rijd,dus als ik ze nodig heb anders "out".