'Dagelijkse kost' wordt 'Dagelijkse zomerkost'

VRT
Jeroen Meus pakt deze zomer zijn biezen én zijn kookgerief en trekt met zijn mobiele keuken op reis door het Vlaamse land. De hele zomer lang verwent hij voorbijgangers én kijkers met frisse, zomerse gerechtjes.

Zijn trip zal Jeroen langs drie Vlaamse trekpleisters leiden. De eerste halte is een camping in het hart van de Vlaamse Ardennen. Een echte "trip down memory lane", zegt de chef, die in zijn jeugdjaren verschillende kampeertripjes maakte met het gezin Meus. Nadien zet hij koers naar een vissershuisje in Sint-Idesbald aan de Vlaamse kust en naar het Zilvermeer in Mol.

Streekproducten en kraakverse seizoensgroentjes vormen de rode draad doorheen de gerechten waarmee hij ons een hele zomer lang zal doen lekkerbekken. "Eens van locatie veranderen zorgt voor nieuwe inspiratie," aldus de kok.

Tijdens het koken ontmoet Jeroen vakantiegangers en plaatselijke bewoners die een handje komen toesteken en hun eigen verhalen en reiservaringen delen. "Ik zou altijd de deuren moeten openzetten. Echt plezant dat de mensen eens kunnen binnengluren," klinkt het.

Maar Jeroen vertrekt niet uit Leuven zonder de inwoners van zijn thuisstad nog eerst stevig in de watten te leggen. In de eerste vier afleveringen van dit seizoen geeft hij hen voor de deur van zijn vertrouwde keuken een voorproefje van de zomer die komt.  

'Dagelijkse zomerkost' is vanaf 26 juni elke werkdag om 19.40 uur te zien op Eén.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Andre Schouteden

  Vind ik ook die zijn gerechten kloppen te minste tegen vele andere kook boeken

 • Basil Fawlty

  Ik begrijp niet wat ze aan die hobbykok vinden,

 • JDD

  Gaat een beetje vervelen.

 • Rudy De Bakker

  Ok, goed gevonden. Waarschijnlijk binnenkort in de winter: "winterkost " met Jeroen...

 • huib matthijssen

  Ik mis de stoel van 1000 zonnen en garnalen