'Cordon' krijgt vervolg

Tom Dewispelaere (commissaris Lex Faes) in Cordon.
Maarten De Bouw Tom Dewispelaere (commissaris Lex Faes) in Cordon.
Er komt een tweede seizoen met tien afleveringen van de fictiereeks Cordon, de dramaserie van VTM en Eyeworks over de uitbraak van een besmettelijk en dodelijk virus in Antwerpen. Het Mediafonds heeft gedeeltelijke steun toegekend voor de productie van een tweede reeks. Dat heeft Medialaan vandaag bekendgemaakt.

"VTM en Eyeworks geloven in deze reeks en in het internationale potentieel ervan", zegt Ricus Jansegers, programmadirecteur VTM. "De steun van het Mediafonds is van cruciaal belang om de reeks mogelijk te maken."

Cordon haalde in het voorjaar van 2014 gemiddeld 855.000 kijkers. Onlangs raakte bekend dat er een Amerikaanse remake komt. Eerder werd de Vlaamse versie al aangekocht en uitgezonden door BBC 4. Inmiddels is Cordon ook aangekocht in Australië, Nederland en Denemarken.

De opnames voor de tweede reeks gaan eind juli van start. Eshref Reybrouck voert de regie, het scenario is van Carl Joos. Enkele figuren uit de originele cast die terugkeren zijn: Wouter Hendrickx (inspecteur Jokke), Mieke De Groote (regeringsambtenaar Sabine Lommers), Tom Dewispelaere (commissaris Lex Faes) en Liesa Van der Aa (Jana). De reeks wordt geproduceerd door Gunter Schmid en Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama.