‘Boer zkt Vrouw’-kandidate Rebecca droomt van
een toekomst met Etienne in Kaapverdië: “Mijn kinderen vonden meteen dat ik ervoor moest gaan”

Rebecca.
Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond Rebecca.
Nu de boeren hun definitieve keuze hebben gemaakt in ‘Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond’, duiken de eerste vlinders op. Kraamverzorgster Rebecca (46) en suikerrietboer Etienne (55) waagden zich op tv net aan een eerste voorzichtige kus. Pas op 28 november zien we of hun liefde ook overeind gebleven is.

In ‘Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond’ lijkt de liefde klaar om te ontluiken. Op het scherm is te zien hoe zowel huskygids Marianne en horseman Stephan als akkerboer Victor en suikerrietboer Etienne worden overladen met complimenten door hun uitverkoren partners. In het geval van Rebecca en Etienne lijken de gevoelens al wederzijds. Zodra ‘concurrente’ Sabine naar huis vertrok, werd er gehuild, geknuffeld, gelachen én gezoend. “Ik voelde op dat moment al langer kriebels voor Etienne”, biecht Rebecca vandaag op. “Grote verliefdheid zou ik het niet noemen, maar zeker aantrekkingskracht. Etienne past dan ook op veel vlakken bij mij, ik voel me heel goed bij hem en hij is helemaal mijn type. Het plaatje klopt, vandaar de euforische reactie toen hij mij koos. Die kus kwam dan ook heel spontaan. Zolang Sabine er nog was, liet ik mijn gevoelens niet de vrije loop. Ik was ook bang om gekwetst te worden.”

Je spreekt over een goede match. Waarom?

“Etienne is net als ik een harde werker. Als je op je vijfenvijftigste nog een hotel uit de grond stampt, weet je van aanpakken. We hebben ook allebei een groot doorzettingsvermogen en houden van het simpele leven.”

Zonder iets te verklappen over jullie band vandaag: zou jij een leven op Kaapverdië zien zitten?

“Ja, want ik voel me daar enorm thuis, ik hou van de rust en de natuur. Santo Antão is een prachtig zonnig eiland. Nadat Etienne voor mij had gekozen, heb ik meteen aan mijn kinderen Björn (26), Marijke (23) en Ruben (19) laten weten dat ik misschien zou verhuizen. Hun reactie was meteen: ‘Ga ervoor, als dat jou gelukkig maakt’. Het zou nochtans een grote aanpassing zijn voor mijn oudste zoon, want die woont nog bij mij. Maar ook mijn kinderen vinden dat Etienne goed bij mij past, ook omdat hij zo’n gevoelige man is. “

Wat zou een struikelblok voor jullie kunnen zijn?

“Ik ben heel verbaal en zeg snel mijn gedacht, terwijl Etienne niet graag in discussie gaat. Angst en onzekerheid spelen hem parten. Hij loopt weg van ruzies, maar ik vind net dat het af en toe eens mag stormen in een relatie.”

Lees het volledige interview met Rebecca in Dag Allemaal. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.