"Blonde del" Anouk verrast Herman Brusselmans met vroeg verjaardagscadeau

Eén
Op 22 september verschijnt het 75ste boek van Herman Brusselmans en op 9 oktober wordt de veelschrijver 60 jaar. Reden genoeg om 'Van Gils & gasten' eenmalig om te dopen tot 'Van Gils & Brusselmans'. En er was een verrassing voor het feestvarken: zangeres Anouk kwam langs om Brusselmans te verrassen met het lied 'Heaven', dat ze speciaal voor hem bracht. Een mooi vroeg verjaardagscadeau, dat des te opvallender was omdat het van Anouk kwam.

Zij werd door Herman in een column recent nog omschreven als een "blonde del die weigert de pil te slikken". Passages als "ze gebruikt geen condoom omdat anders de binnenkant van haar flamoes naar verbrand rubber zou smaken" schoten bij menig Nederlander in het verkeerde keelgat. En toch wilde Anouk vanavond na alle commotie graag langskomen.

Wanneer Lieven Van Gils voor de goede orde een stuk uit de bewuste column voorleest waarin Herman Anouk helemaal afbrandt, besluipt de zangeres Brusselmans plots langs achter. "Die had je niet zien komen, hè", lacht Lieven. "Dit is echt een totale verrassing", reageert Herman, die duidelijk niet meer weet waar de boven - en de onderkant van de studio is. En dan zingt Anouk over 'agreeing to disagree' en 'heaven should be on our mind' - en wordt de bekende schrijver even helemaal stil.

Een serenade als cadeau na zo'n stevige schriftelijke mep in het gezicht: sportief van Anouk. "Geweldig", aldus Herman. "Ik sloeg heel even tilt", geeft hij later toe als Lieven hem nog eens op zijn uitzonderlijk rode hoofd wijst.

"Ik vond het echt klote voor mijn kinderen"

Of Anouk eigenlijk kon lachen om de column? "Lachen, dat gaat wat ver. Ik zag het als pure provocatie en ik dacht, wat ga ik daarop zeggen?" Maar veel kon het de beroemde Nederlandse op zich niet schelen. "Ik heb zo'n olifantenhuid. Het enige dat ik moeilijk vind is als het over mijn kinderen gaat." En dat was heel duidelijk hier het geval. "Ik vond het echt klote voor mijn kinderen", geeft ze toe.

Allebei zijn ze wel geschrokken van alle hetze. "Het was de 96e column en het barstte helemaal los", herinnert Herman. "Ik schrok er zelf ook van. Dat het zo de spuigaten zou uitlopen, had ik nooit verwacht. De bedoeling is dat ik voor die column iemand neem die écht beroemd is. En ik vind haar de top van de rockmuziek in Nederland. Ik kijk echt niet wie het is als ik zo'n column schrijf. Maar nu we het erover hebben, begrijp ik wel dat die kinderen... dat dat moeilijk is."

Ook Evy Gruyaert kwam langs in de studio. Zij werd jarenlang frequent door Herman opgevoerd in zijn werk. Wat vindt ze daar eigenlijk van? "Ik ben ook al wel eens achterwaarts in de poes genaaid, hè?", repliceert ze. "Maar hij is eigenlijk zo'n zachte man. Eigenlijk ben je een pussy, hè Herman?"

En dan passeerden nog enkele bekende vrouwen in een compilatiefilmpje de revue, die allen al eens flink door Herman door de mangel werden gehaald. "Gelukkige 70e verjaardag", grapt nieuwsanker Hanne Decoutere na het voorlezen van een pittige tekst die Herman over haar neerpende.

Eén
Eén

Op de zetel tussen zijn ex Tania en zijn nieuwe jonge lief Lena

'Hij schreef te weinig boeken', zo heet het nieuwe boek van Herman Brusselmans (maar liefst nummer 75). Het werd een dagboek waarin Brusselmans zich echt blootgeeft. Op de één of andere manier is zijn laatste boek een ode aan zijn lief Lena, die ook aanwezig was. Herman begon de uitzending namelijk niet aan tafel, maar op de zetel tussen zijn tweede ex-vrouw Tania De Metsenaere en zijn vriendin Lena. Voor velen een opmerkelijk samenzitten, maar blijkbaar erg organisch voor het drietal.

Herman en Lena zijn inmiddels 1,5 jaar samen en heel gelukkig. Al is het niet gemakkelijk dat Lena (24) zoveel jonger is dan Herman. "Ze roepen wel eens", vertelt Herman. "Pedofiel. Schaam je je niet!?" Maar daar trekt het verliefde koppel zich weinig van aan.

Ook zus Mia kwam naar de studio voor de aflevering gewijd aan haar broer. "We zijn heel close", beamen beiden. Herman toonde zich doorheen de hele uitzending overigens heel open. "Zolang er iemand aan je denkt, besta je nog", verklaart hij bijvoorbeeld als hij openlijk spreekt over de liefde voor zijn overleden ouders. Zelf hoopt hij zeker nog een twintigtal jaartjes te leven. Een vurige wens van Lena in dat verband? "Dat hij stopt met roken." En dan wordt een verjaardagstaart in de vorm van een sigaret op tafel gezet.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ben Dover

  Brusselmans heeft me al vele malen de slappe lach gegeven. Ik apprecieer zijn humor enorm, hopelijk kunnen we nog lang van zijn unieke stijl genieten.

 • Rik Bic

  Fonkelende ster ?? Dan is het triestig gesteld in Vlaanderen.

 • Erik Van Duytekom

  Brusselmans is één van de weinige fonkelende sterren in Vlaanderen en al 30 jaar mijn grote held !! De anti's zijn echt wel zeer dom ...

 • eric debanne

  Mooi van Anouk voor zijn verjaardag ! Altijd je mening blijven geven Herman want in België moet je je smoel houden !

 • Mark Daenen

  Voor schut zetten? Als Herman het lef heeft om zo achter iemands rug te praten moet hij die persoon ook maar onder ogen durven komen. Niet dat hij het recht daar toe heeft want zelf is hij verre van perfect, niemand trouwens..