'Bevergem' en 'Geubels en de Idioten' genomineerd voor Rockie Awards

VRT
De fictiereeks 'Bevergem' (Canvas) en het humoristische programma 'Geubels en de Idioten' (Vier) zijn genomineerd voor een Rockie Award op het World Media Festival in het Canadese Banff. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) donderdag bekendgemaakt. Het World Media Festival vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 15 juni.

'Bevergem', de absurde fictiereeks van Gilles Coulier, is genomineerd voor een Rockie Award in de categorie 'Comedy Series' en neemt het in die categorie op tegen vijf andere internationale reeksen, waaronder 'The Big Bang Theory' (CBS) en 'Sillicon Valley' (HBO).

De achtdelige reeks gaat over stand-up comedian Freddy De Vadder die zijn intrek neemt in een bizar West-Vlaams dorp.

ap

Behalve 'Bevergem' maakt ook 'Geubels en de Idioten', een humoristische televisieprogramma van Woestijnvis, kans op een Rockie Award, maar dan in de categorie 'Reality'.

In 'Geubels en de Idioten' gaan twee "idioten", Pedro Elias en Sarah Vandeursen, op zoek naar de uitkomst van vragen die komiek Philippe Geubels zich stelt, maar zelf niet durft te beantwoorden.

Op het Banff World Media Festival vielen tijdens eerdere edities al 'Wat Als?' (2BE) en 'Quiz Me Quick' (één) in de prijzen. De winnaars van dit jaar worden op 14 juni bekendgemaakt.

belga