“Bart De Pauw-sympathisant? Het zijn mijn zaken niet”: Rik Verheye over zijn nieuwe rol in ‘Influencers’

Rik Verheye
Kristof Ghyselinck Rik Verheye
In de nieuwe sketchshow ‘Influencers’ is een grote rol weggelegd voor Rik Verheye (33). Opvallend: de reeks werd geschreven en geregisseerd door Bart De Pauw (51). “Ik wil hem niet veroordelen en ik wil ook niets minimaliseren”, vertelt Rik in HUMO.

“Door mijn rol in ‘Influencers’ word ik plots opgevoerd als één van de Bart De Pauw-sympathisanten”, vertelt Rik Verheye in HUMO. “Terwijl ik gewoon denk: het zijn mijn zaken niet. Op de toneelschool droomde ik ervan om samen te werken met mannen als Jan Eelen en Bart De Pauw. Hij blijft een straffe kerel in zijn vak, punt. ‘Willy’s en Marjetten’ vind ik nog steeds geweldig. Die keiharde, volkse humor, I love it.” En diezelfde humor vindt Rik dus ook terug in ‘Influencers’. “Met sociale media kun je wat mij betreft niet hard genoeg lachen.”

“Ik wil Bart niet veroordelen en ik wil ook niets minimaliseren”, besluit hij. “Ik heb met hem samengewerkt omdat ik dat gewoon heel erg graag wilde.”

(Lees verder onder de foto.)

Rik Verheye in 'Influencers'.
Vier Rik Verheye in 'Influencers'.

‘Influencers’ is de eerste tv-opdracht voor Bart De Pauw sinds hij in 2017 beschuldigd werd van onder andere stalking, en de VRT hierna de samenwerking stopzette. Later stapte de presentator-acteur ook uit Koeken Troef!, het productiehuis dat hij samen met zijn echtgenote leidde. In de reeks, waarin De Pauw achter de schermen als beeldregisseur meewerkte, wordt op humoristische wijze de draak gestoken met mensen die zich via sociale media trachten te profileren als trendsetters. Daarmee doen ze een - niet zo succesvolle - gooi naar hun eigen eeuwige #InstaFame op het internet. De reeks is vanaf zondag 8 maart te zien op VIER.

Lees het volledige interview met Rik in HUMO
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Michael Vandamme

  Van buiten de zone, tot schalkse ruiters, geslacht de Pauw, Willy’s en Marjetten, allemaal programma’s die me zijn bijgebleven. Bart heeft een geweldig gevoel voor humor. Ben blij dat hij terug komt.

 • Jo DIERICKX

  Ik zag Bart ook graag bezig... en zijn prive moet hij maar uitvechten met zijn madammen ! Ik ben blij dat hij terug in de running is .

 • Jan Clemans

  Volledig akkoord met Ronny. Bart heeft professioneel gezien al heel wat pareltjes tevoorschijn getoverd. Wat het privé-luik betreft...laat daar maar eens vlug duidelijk over komen, want niemand is gebaat bij wilde verhalen.

 • Ronny Cuypers

  Wat Bart de Pauw privé ook doet, zijn werk is fantastisch.