‘Baantjer’-regisseur Hans Scheepmaker overleden na wespenaanval

Regisseur Hans Scheepmaker is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden.
Hollandse Hoogte / Anneke Janssen Regisseur Hans Scheepmaker is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden.
De Nederlandse regisseur Hans Scheepmaker is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Scheepmaker overleed op 69-jarige leeftijd in Den Haag aan de gevolgen van een wespenaanval, zo maakte zijn partner maandagavond bekend.

Scheepmaker maakte in 1984 zijn debuut als speelfilmregisseur met de ‘Baantjer’-verfilming ‘Moord in extase’. Ook regisseerde hij de internationale oorlogsfilm ‘Field of Honor’ en ‘Als je verliefd wordt’ (2012).

Scheepmaker regisseerde daarnaast veel grote producties voor de Nederlandse televisie. Zo was hij betrokken bij de eerste soap van de publieke omroep: ‘Onderweg naar morgen’. Ook regisseerde hij afleveringen van series als ‘Goudkust’, ‘Flodder’, ‘Spangas’, ‘Westenwind’ en ‘Unit 13'.

De afgelopen tien jaar zette de regisseur zich in als ambassadeur voor de filmwereld van Den Haag. Zo werd de serie ‘Pauwen en reigers’ (2008) er dankzij zijn inzet opgenomen. Ook speelde Scheepmaker samen met onder anderen collega’s Ate de Jong, Dick Maas en George Schouten in de band The Directors.

LEES OOK: 

Serie rond jonge ‘Baantjer’ verkocht aan het buitenland

Pijnlijk begin: revival ‘Baantjer’ trapt af met magere kijkcijfers
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.