‘America's Got Talent’ onder vuur na geruchten over racisme

Dwyane Wade (links) en Gabrielle Union (midden).
afp Dwyane Wade (links) en Gabrielle Union (midden).
De makers van talentenshow ‘America's Got Talent’ zijn onder vuur komen te liggen na verhalen over een racistische werksfeer achter de schermen van het programma.

Variety heeft een verhaal gepubliceerd waarin bronnen binnen zender NBC melden dat jurylid, zangeres en actrice Gabrielle Union, verschillende keren aan de bel heeft getrokken over incidenten die zij als racistisch ervoer. Dat ging onder meer over een grap van gastjurylid Jay Leno over Koreanen die hond zouden eten, maar ook over een deelnemer die zich tijdens zijn act steeds omtoverde tot een andere zangeres, en bij het imiteren van Beyoncé zijn handen donker had gemaakt. Ook zou de actrice een aantal keer commentaar hebben gekregen op de manier waarop ze haar haar droeg; de kapsels zouden ‘te zwart’ zijn bevonden. 

Afgelopen week werd bekend dat NBC het contract van Union en haar collega-jurylid Julianne Hough niet heeft verlengd. Hough verklaarde woensdag tegenover Variety dat haar vertrek in goed overleg is besloten. 

Union's echtgenoot Dwyane Wade haalde woensdag flink uit naar de makers van het programma. De bekende oud-basketballer stelt in een reeks tweets dat zijn vrouw ontslagen is bij ‘America's Got Talent’ omdat ze zich uitsprak tegen de heersende cultuur achter de schermen van de show. "Hoe trots ik ook was toen ze werd gekozen als jurylid, ik ben nog trotser dat ze is opgekomen voor onze principes", aldus de atleet. 

Union reageerde na een uitgebreid verhaal op entertainmentsite Vulture voor de eerste keer op de berichtgeving rondom America's Got Talent en zei dat ze zich zeer gesteund voelde. 

Rode Neuzen Dag kent vrijdag zijn finale. Met het ingezamelde geld helpt Rode Neuzen Dag onze jongeren sterker te maken, vooral op scholen. Samen met meer dan 2 miljoen lezers gaat HLN voor #generationstronger. Als elke HLN-lezer slechts 1 euro bijdraagt, kan Rode Neuzen Dag een recordsom ophalen in de laatste rechte lijn. Het enige wat je daarvoor moet doen, is een sms sturen. Dat doe je door NEUS te sms’en naar 4666. Met slechts 1 euro kan je dus een wereld van verschil maken. Of het is gelukt, verneem je vrijdag tijdens de grote liveshow op VTM om 20.40 uur.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ANN LIMBOS

    Het loopt echt de spuigaten uit. En dan staan ze verstomd dat ze ontslagen worden.