"Ambulancier stal Rolex van stervende Sopranos-ster James Gandolfini"

AP
Een Italiaanse hulpverlener wordt ervan beschuldigd het dure Rolex-horloge van Sopranos-acteur James Gandolfini te hebben gestolen toen die stervende was. Gandolfini kreeg in juni 2013 een hartaanal in hotel Boscolo Exedra in Rome. Gandolfini was amper 51.

De 43-jarige Claudio Bevilacqua zou de Rolex Submariner ter waarde van meer dan 2.500 euro ontvreemd hebben in alle tumult nadat Gandolfini in de hotelkamer onwel was geworden. Twee personeelsleden van het hotel zouden opgemerkt hebben dat het uurwerk verdwenen was. Het werd door Gandolfini's familie aan de verzekering aangegeven als gestolen.

Maandag begon het proces tegen ambulancier Bevilacqua maar hij kwam niet opdagen. De zaak werd verdaagd naar november.

James Gandolfini bezocht drie jaar geleden Rome met zijn vrouw Deborah Lin en zijn dertienjarige zoontje, Michael. Hij zou een filmfestival in Sicilië bijwonen. Plots zeeg hij neer in de badkamer van zijn suite en kreeg een zware hartaanval die hij niet overleefde. Hij zal voor eeuwig vereenzelvigd worden met zijn rol als Tony Soprano uit de wereldberoemde en bejubelde HBO-reeks over de maffia in New Jersey. Hij kreeg er drie Emmy's voor.

afp