TV TIPS. Dit mag je vanavond niet missen op de buis

Zondag 19 mei

Filip Peeters (Marcel Van Loock) Axel Daeseleire (Wim Moreels) in 'De Hel van Tanger'
VTM Filip Peeters (Marcel Van Loock) Axel Daeseleire (Wim Moreels) in 'De Hel van Tanger'
In het enorme tv-aanbod van vandaag is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom schotelen we u iedere avond enkele tv-tips voor die uw keuze wat kunnen vergemakkelijken. Veel kijkplezier!

‘Twee tot de zesde macht’, 20u00 op Eén

Jeroen Meus, Twee tot de Zesde Macht
VRT Jeroen Meus, Twee tot de Zesde Macht

Dertien weken lang een quiz presenteren op zondagavond. Niet veel mensen zouden het Jeroen Meus tien jaar geleden gegeven hebben, maar intussen heeft het Brabander het toch weer mooi op zijn cv en hij deed dat bijlange niet verkeerd. In deze speciale laatste uitzending zamelen Steven Van Herreweghe & Adriaan Van den Hoof, Goedele Wachters & Frank De Boosere, Eva De Roo & Peter Van de Veire geld in voor ‘Kom op tegen kanker’.

‘De hel van Tanger’, 21u00 op CAZ

busschauffeur Marcel Van Loock (Filip Peeters) die wegens vermeende drugsmokkel in Marokko zit weg te rotten in 'De Hel van Tanger'
VTM busschauffeur Marcel Van Loock (Filip Peeters) die wegens vermeende drugsmokkel in Marokko zit weg te rotten in 'De Hel van Tanger'

Hoe graag we ook cynisch zouden zijn over deze film, het zou niet lukken want Frank Van Mechelen maakte - in 2006 alweer - een prima Vlaamse versie van ‘Midnight Express’. Filip Peeters is te zien in een van zijn betere rollen als een Antwerpse vrachtwagenchauffeur die tegen wil en dank in een gevangenis in het Marokkaanse Tanger belandt.

‘Wonderful Losers: A Different World’, 21u00 op Eén

wonderful Losers: A Different World
wonderful Losers: A Different World wonderful Losers: A Different World

Toegegeven, deze documentaire is niet voor iedereen weggelegd, maar wielerliefhebbers zullen ervan smullen. Want wanneer wordt eigenlijk eens de staart van koers in beeld gebracht? We zien de mindere goden uit het peloton kermen, vallen en opstaan in de ronde van Italië 2017. Goed voor een prachtig portret dat vorig jaar werd ingezonden voor de Oscars.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Louis Bouduin

    Dit zou moeten heten: wat te mijden vanavond op je tv. En ik meen het.

  • Bernard Swenden

    Triestig, als dit het beste is