Stranger Things, WandaVision, House of the Dragon.
Volledig scherm
Stranger Things, WandaVision, House of the Dragon. © Netflix/Disney+/HBO

TV met een fiks prijskaartje: dit zijn de duurste reeksen ooit gemaakt

TVVolgende week is het zover: dan komen ‘The Rings of Power’ naar u toe op Prime Video. De prequel van ‘The Lord of the Rings’ maakte de voorbije maanden al serieus de tongen los en dat heeft vooral te maken met het prijskaartje. Zo gaf Amazon voor het eerste seizoen 465 miljoen dollar (58 miljoen dollar per aflevering) uit, wat het de duurste televisieshow ooit geproduceerd maakt. Een groot deel van dat geld werd echter gebruikt om de infrastructuur te bouwen die gedurende de vijf seizoenen zal gebruikt worden, waardoor de makers het eigenlijk ‘een koopje’ noemen. Enorme budgetten zijn echter geen uitzondering meer. Van ‘Stranger Things’ op Netflix tot ‘See’ op Apple TV+. Dit zijn de vijf meest gepeperde tv-rekeningen.

1 reactie

 • Steven Van Soom

  3 maanden geleden
  Ik heb ze allemaal gezien en ik moet zeggen,op vlak van het fisuele, fotografie en acteerpestaties overtreft Stranger things alles wat ik ooit heb gezien. Enkel Orphan black, the handsmaid's tale en the queen's gambit zitten op datzelfde niveau.Opvallend, twee heel jonge actrices die er bovenuitsteken de laatste jaren. Millie en Anya Taylor-Joy, vooral die laatste is buitenaards goed
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Hofdame die ook meter is van prins William moet Buckingham Palace verlaten, na beschuldigingen van racisme
  Royalty

  Hofdame die ook meter is van prins William moet Buckingham Palace verlaten, na beschuldi­gin­gen van racisme

  Lady Susan Hussey (83), voormalig hofdame van Queen Elizabeth en meter van prins William, legt per direct haar functies neer. De Britse hofdame doet dat omdat ze ervan beschuldigd wordt racistisch geweest te zijn tegenover een zwarte gast tijdens een receptie op Buckingham Palace. De hofdame zou Ngozi Fulani, voorzitter van een liefdadigheidsinstelling tegen huiselijk geweld, hebben uitgevraagd over haar nationaliteit.