Wat de seksuele voorkeur is van kroonprinses Elisabeth weten we niet en dat is ook volledig haar zaak. Maar als ze ooit trouwt met een vrouw, dan kan ze nog steeds onze koningin worden of blijven. De wet op het homohuwelijk geldt voor alle Belgen, aldus premier De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
Wat de seksuele voorkeur is van kroonprinses Elisabeth weten we niet en dat is ook volledig haar zaak. Maar als ze ooit trouwt met een vrouw, dan kan ze nog steeds onze koningin worden of blijven. De wet op het homohuwelijk geldt voor alle Belgen, aldus premier De Croo. © VRT

Tuurlijk mag prinses Elisabeth trouwen met een vrouw, maar maken haar kinderen dan nog aanspraak op de troon?

RoyaltyAls kroonprinses Elisabeth later met een vrouw in het huwelijk treedt, dan kan ze nog altijd koningin worden. Dat werd formeel bevestigd door premier De Croo: “Een kroonprins of -prinses heeft op dat vlak dezelfde rechten als alle Belgen.” Hij volgt daarmee de Nederlandse premier Rutte, die eerder deze week een bepaling van 20 jaar geleden van tafel veegde. Waar beide heren geen antwoord op konden of wilden geven: wat gebeurt er dan met eventuele kinderen uit zo’n huwelijk?  “Stel dat Elisabeth ooit bevalt van een donorbaby: dan zitten we met een interpretatieprobleem van de Grondwet.”

  1. Is divagedrag de reden waarom concertreeks Adele niet doorgaat? “Haar team was een nachtmerrie”
    Play
    Celebrities

    Is divagedrag de reden waarom concert­reeks Adele niet doorgaat? “Haar team was een nachtmer­rie”

    Adele (33) kondigde afgelopen vrijdag aan dat ze haar langverwachte reeks concerten in Las Vegas op het allerlaatste moment moest annuleren. De Britse zangeres verklaarde in een emotionele videoboodshap dat “productionele vertragingen door de coronacrisis” de boosdoener zouden zijn geweest. Maar volgens insiders zouden de spanningen tussen Adele en haar management er ook voor iets tussen zitten.