Trump schept op over zijn 'uitstekende schrijverskwaliteiten' en J.K. Rowling kan niet stoppen met lachen

Photo News
Dat Donald Trump geen last heeft van een laag zelfbeeld, hoeven we u niet meer te vertellen. Gisteren schepte hij op Twitter bijvoorbeeld op over de 'vele bestsellers' die hij al geschreven heeft en zijn uitstekende spellingkwaliteiten. Al maakte hij daarbij een nogal pijnlijke fout.

De president van de Verenigde Staten wilde gisteren een en ander duidelijk maken: "Na de vele bestsellers die ik geschreven heb - en ik ben trots op mijn schrijverskwaliteiten - moet gezegd worden dat de Fake News zich voortdurend over mijn tweets buigen op zoek naar een fout. Maar ik zet woorden in hoofdletters om er de nadruk op te leggen, niet omdat ze zo geschreven moeten worden!"

Je zou denken dat je zo'n pocherige tweet drie keer naleest, zeker als je zo vaak onder vuur ligt als Donald Trump, maar de president slaagde er toch in om een taalfout in een tweet over correcte spelling te stoppen. Het woord 'pour' moet eigenlijk als 'pore' geschreven worden. 

Screenshot Twitter

Trump haalde de tweet even later offline en publiceerde hem opnieuw zonder de taalfout, maar het kwaad was al geschied. Hij werd gebombardeerd met hilarische opmerkingen, en onder meer schrijfster J.K. Rowling - een uitgesproken tegenstander van Trump - kwam niet meer bij van het lachen. 

Acteur en filmmaker James Gunn vond iets meer woorden om de situatie te omschrijven: "Van een professionele schrijver tot een andere: je bent er rotslecht in. Het is trouwens 'pore over'. Ah, en je bent een landsverrader en je presidentschap is waarschijnlijk illegaal."

De Twitter-account van woordenboek Merriam-Webster deed ook een fijne duit in het zakje.

En Jimmy Kimmel hield het op één woord:
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Edmond Dantès

  @Robert Soeloo. Triestig om te zien hoe de president van Amerika denkt dat hij over van alles en nog wat een tweet in de wereld moet sturen, meestal zonder enige kennis van zaken, veelal met domme spellingfouten, en altijd tjokvol flagrante leugens. Heeft kennelijk nooit iets beter te doen. Privilege van een zesvoudig failliete ultrarechtse flapdrol.

 • Freek De Meyer

  Een intelligente president kun je hem nauwelijks noemen, wat niet wegneemt dat hij soms een rake opmerking maakt,... soms. JKR maakt hierbij ook een domme reactie met deze tweet, maar haar op taalfouten wijzen zal al wat moeilijker worden, gezien haar opleiding als leerkracht.

 • Robert Soeloo

  Hilarisch om te zien hoe heel links America en de rest van de wereld iedere tweet van Trump leest en er binnen seconden op reageert. Hebben kennelijk nooit iets beters te doen. Privilege van rijk links.

 • Meert Dominique

  Donald is obsceen en vulgair zoals altijd, Trump blijft de beste president sinds Al Capone.

 • Gerard Braeckmans

  Lore Kluwer, haar reactie is idd zielig, kinderlijk zelfs. Maar ik denk niet dat ze een manuscript binnenlevert bij de uitgever maar een typoscript. En dat je fouten zal vinden is normaal. Al hetgeen je zelf schrijft mag je tien maal herlezen, je leest over je fouten heen. Zo gaat dat.