Trump grote afwezige tijdens uitreiking ereprijzen aan sterren

LL Cool J, Lionel Richie, Carmen de Lavallade, Norman Lear en Gloria Estefan poseren voor de foto na een diner met Rex Tillerson, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken.
pose for a photo following a dinner hosted by United States Secretary of State Rex Tillerson.
EPA LL Cool J, Lionel Richie, Carmen de Lavallade, Norman Lear en Gloria Estefan poseren voor de foto na een diner met Rex Tillerson, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. pose for a photo following a dinner hosted by United States Secretary of State Rex Tillerson.
LL Cool J, Gloria Estefan, Lionel Richie en Norman Lear hebben zondagavond de Kennedy Center Honors in ontvangst genomen. Alhoewel dat normaal gesproken gebeurt in aanwezigheid van de president, was Donald Trump niet bij de ceremonie.

Toen de namen van de sterren die dit jaar de prestigieuze prijs zouden krijgen in augustus bekend werden gemaakt, liet televisieproducer Norman Lear al weten dat hij niet zou komen naar de receptie in het Witte Huis die traditiegetrouw wordt gehouden voorafgaand aan de uitreiking in het John F. Kennedy Center for the Performing Arts. Ook Gloria Estefan is geen fan van de huidige Amerikaanse president. Zij nam nadat Trump zijn kandidatuur bekend had gemaakt in 2015 het protestlied 'We're All Mexican' op, samen met andere latino-artiesten.

In augustus lieten de Trumps weten dat de receptie niet door zou gaan, en het presidentiële paar niet naar de ceremonie kwam zodat de ontvangers van de prijzen "dat konden vieren zonder politieke afleiding." Alhoewel er eerdere edities zijn geweest waarbij de president verhinderd was, zijn de ereprijzen nooit eerder uitgereikt zonder aanwezigheid van een First Lady.

De honneurs, die jaarlijks worden toegewezen aan mensen die binnen de uitvoerende kunst een bijdrage hebben geleverd aan de Amerikaanse cultuur, gingen ook naar choreografe Carmen de Lavallade. LL Cool J was de eerste hiphopartiest ooit die de onderscheiding ontving. Ook Gloria schreef geschiedenis; zij was de eerste Cubaans-Amerikaanse artiest die gehuldigd werd met de Kennedy Center Honors.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Deprez

  Sterren een beetje overdreven, deze mensen zijn heel goed in wat zij doen om ze dan sterren te noemen is er toch over. Paul Newman zegde ooit ik kan niets anders en laten we maar gewoon doen, zeer wijze man.

 • Willy Van Leuven

  Slimme Trump ,die linkse ,maar wel schatrijke bende, heeft toch altijd leugens te vertellen over hem

 • René Toeters

  We weten allemaal hoe dat artiestenvolk over Trump denkt, konden ook mijn boom in!

 • annie dupont

  ze waren blij dat hij er niet was .

 • Philomena Vanderweyen

  Meneer Trump doet zijn kinderachtig gedrag alle eer aan.