Trisha zoekt heil bij religieuze groepering: “Dit maakt deel uit van m'n genezingsproces”

Iwan Meussen
Zangeres Trisha (36) krabbelt stilaan weer recht na de moeilijke periode die ze vorig jaar heeft doorgemaakt. Ze treedt sinds kort opnieuw op, al is dat niet op de manier die we van haar gewoon zijn. De zangeres zingt nu vooral bij Level Church, een nieuwe kerkgemeenschap in Kortrijk. Dat meldt TV Familie. “Op vraag van onze lieve Heer en onze predikant”, laat Trisha weten op Facebook.

2019 was een bewogen jaar voor schlagerzangeres Trisha. De ex van Ignace Crombé liet zich opnemen in de psychiatrie om haar mentale problemen aan te pakken. Haar partner Kurt - met wie de zangeres een tweeling heeft - vertelde toen dat Trisha kampt met een emotionele stoornis, waardoor het voor haar heel moeilijk is om diepgaande relaties aan te gaan. 

Jezus Overwinnaar

Na die moeilijke periode lijkt de zangeres zich nu te herpakken. Op haar sociale media toont ze hoe ze dat precies doet. In een bomvolle zaal zingt ze het nummer ‘Jezus Overwinnaar’. “Op vraag van onze lieve Heer en onze predikant”, schrijft ze erbij. “Dit maakt deel uit van m’n genezingsproces.” 

De beelden zijn gemaakt bij de Level Church, een nieuwe kerkgemeenschap in Kortrijk. Trisha lijkt daar een belangrijk lid te zijn. Op hun website is meer te lezen over het doel en de missie van de groepering. “Level Church is een nieuwe en eigentijdse kerk waar je God leert kennen en mensen ontmoet. We zijn een kerk met mensen met uiteenlopende achtergronden die allemaal ontdekt hebben hoe een leven met God voor voldoening zorgt. We bieden je een veilige plek waar je vrijblijvend kan ontdekken wat geloven is, hoe je kerk-zijn vandaag beleeft en wat God voor jou kan betekenen”, klinkt het. 

In Kortrijk stellen ze zich echter vragen bij die religieuze genootschap. “Dit is een sekte. Pas alsjeblieft op”, waarschuwen enkele fans de zangeres zelfs. Al zijn de meeste reacties wel positief. “Je had dit gerust mogen zingen om ons op te peppen”, reageert een patiënt uit de psychiatrische afdeling waar Trisha verbleef. 
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Markus VanDromme

  Bert Boedts: Voor sociaal zwakken? Je vergist je! De protestants-evangelische kerken die ik ken, officiëel in België erkend als godsdienst en dus geen sekten, hebben een groot aantal hoger opgeleiden in hun rangen. Kan je dus moeilijk "sociaal zwakkeren" noemen!

 • Jacques De Meulemeester

  Ze heeft zich zoals zovelen laten manipuleren zoals men doet bij die andere sektes. Het zal zeker geen voordeel zijn voor haar carrière en haar fittnes-centrum.

 • Noel Soetaert

  Laat degenen die zich vragen stellen eens komen en luisteren. Level is een christelijke kerk gemeenschap en alles behalve een sekte. Er staat geen leider centraal wel het Evangelie zonder poespas. Er zijn geen gesloten of geheime bijeenkomsten. Iedereen die wil kennis maken met het evangelie is er welkom.

 • Frank Coussement

  De katholieke kerk zou er beter een voorbeeld aan nemen. En ook wat eigentijdser voor de dag komen.

 • veerle ballegeer

  Nogal een chance dat zot zijn geen zeer doet, zeggen we in Vlaanderen. En dit is nieuws???