Triene-Mie Le Compte.
Volledig scherm
PREMIUM
Triene-Mie Le Compte. © Kristof Ghyselinck

Triene-Mie, tante van Delphine Lecompte, was 20 jaar lang slachtoffer van partnergeweld: “Ik ben welgeteld drie keer alleen naar de supermarkt mogen gaan”

ShowbizzTwintig jaar lang werd Triene-Mie Le Compte (57) - dochter van wijlen Herman en tante van Delphine - onderdrukt door haar inmiddels overleden man Joseph. “Bij partnergeweld dacht ik altijd aan een man die zijn vrouw slaat, maar ik ontdekte dat psychische terreur óók geweld is”, zegt Triene-Mie. Met haar schrijnende verhaal hoopt ze lotgenoten te helpen. “Eigenlijk had ik al tijdens de huwelijksnacht moeten beseffen dat er iets niet klopte.”

4 reacties

 • Suzy Wann

  2 weken geleden
  Snap niet dat vrouwen zich jarenlang laten mishandelen, 1 klap en ik ben weg.
 • Ivan .Vanmechelen

  2 weken geleden
  Die situatie ken ik maar al te goed. Ook mannen die zulk partnergeweld meemaken zijn er meer dan je denkt. Ze komen er alleen uit schaamte niet voor uit.
 • Jenny stevens

  2 weken geleden
  Wens je nog heel veel liefde toe en gezondheid ,als geen ander weet ik wat die jaren lange stress doet met de geest en lichaam van een mens
 • Emi Hergersberg

  2 weken geleden
  Bepaalde vorm van partnergeweld is voor de buitenwereld vaak onopmerkbaar. Sommige partners kunnen zich aan de buitenwereld zo sympathiek voordoen dat ze het recht aan hun kant trekken als het er op aankomt.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Arnold Schwarzenegger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"
  Play

  Arnold Schwarzen­eg­ger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"