Linda en Guy Pieters in hun tuin in Saint-Tropez, aan de Franse riviera. “Zowel professioneel als privé zijn wij een topduo.”
Volledig scherm
PREMIUM
Linda en Guy Pieters in hun tuin in Saint-Tropez, aan de Franse riviera. “Zowel professioneel als privé zijn wij een topduo.” © Polaris

Tot zijn 16de naar school, maar nu heeft Guy Pieters landgoed in Saint-Tro­pez: “17 jaar lang weduwe gepaaid opdat ze haar villa zou verkopen”

Bienvenue à Saint-TropezEen reeks gemist? Speciaal voor jou bundelen wij de beste artikels van onze zomerreeksen in dit dossier. Hij ging maar tot zijn zestiende naar school en verloor zijn enige zoon toen die amper 18 was, maar in de internationale kunsthandel ging het Oost-Vlaming Guy Pieters zo voor de wind dat hij nu, samen met echtgenote Linda, zijn tijd kan verdelen tussen zijn villa in Knokke en een mooi landgoed in Saint-Tropez. “We hebben een galerie gehad in Parijs: geweldige stad, maar niet om te leven. Geef ons maar het dorpsgevoel.”

 1. Chinese propagandafilm is succesvolste film van het moment: Marvel en Bond verslagen
  FILM

  Chinese propaganda­film is succesvol­ste film van het moment: Marvel en Bond verslagen

  De Chinese propagandafilm ‘The Battle at Lake Changjin’ is de ‘verrassende’ kaskraker van het moment. De prent bracht meer op dan blockbusters zoals de Bond-film ‘No Time To Die’ en Marvels ‘Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’. “Het was voor veel Chinezen een patriottische plicht om de film te gaan kijken”, zegt professor in de politieke wetenschappen Stanley Rosen.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Op bezoek bij de Verhulstjes in Saint-Tropez: “Brigitte Bardot woont om de hoek, ik heb haar al horen niezen”
  PREMIUM
  Showbizz

  Op bezoek bij de Verhulst­jes in Saint-Tro­pez: “Brigitte Bardot woont om de hoek, ik heb haar al horen niezen”

  “Het is er belachelijk duur, maar ik voel me er gelukkig”. Gert Verhulst (53) was kort en bondig toen hij dit voorjaar bekendmaakte dat hij in Saint-Tropez een tweede verblijf had gekocht. Tijdens ons bezoekje aan zijn villa is hij uitvoeriger: “Brigitte Bardot woont hier om de hoek, de geest van Louis de Funès is bijna tastbaar én ik kan ’s morgens te voet naar de bakker: ik kan hier heel oud worden, denk ik.”
 2. Mark Ruffalo en Baywatch-actrices zijn klant: Vlaamse zwartwitfotograaf werd verliefd op de kleuren van Saint-Tropez
  PREMIUM
  Showbizz

  Mark Ruffalo en Bay­watch-actrices zijn klant: Vlaamse zwartwitfo­to­graaf werd verliefd op de kleuren van Saint-Tro­pez

  “Saint-Tropez is als Sint-Denijs bij Zwevegem, waar ik vandaan kom. Een kleine gemeente, iedereen kent iedereen.” Maak kennis met Tom Vandenhende (51), een Vlaming die naam heeft gemaakt als zwartwitfotograaf in Saint-Tropez. Opmerkelijk, want toen hij jaren geleden verliefd werd op de mondaine badplaats, kwam dat… “door de prachtige kleuren van de huizen en de natuur.”