Linda en Guy Pieters in hun tuin in Saint-Tropez, aan de Franse riviera. “Zowel professioneel als privé zijn wij een topduo.”
Volledig scherm
PREMIUM
Linda en Guy Pieters in hun tuin in Saint-Tropez, aan de Franse riviera. “Zowel professioneel als privé zijn wij een topduo.” © Polaris

Tot zijn 16de naar school, maar nu heeft Guy Pieters landgoed in Saint-Tro­pez: “17 jaar lang weduwe gepaaid opdat ze haar villa zou verkopen”

Bienvenue à Saint-TropezEen reeks gemist? Speciaal voor jou bundelen wij de beste artikels van onze zomerreeksen in dit dossier. Hij ging maar tot zijn zestiende naar school en verloor zijn enige zoon toen die amper 18 was, maar in de internationale kunsthandel ging het Oost-Vlaming Guy Pieters zo voor de wind dat hij nu, samen met echtgenote Linda, zijn tijd kan verdelen tussen zijn villa in Knokke en een mooi landgoed in Saint-Tropez. “We hebben een galerie gehad in Parijs: geweldige stad, maar niet om te leven. Geef ons maar het dorpsgevoel.”

 1. Mark Ruffalo en Baywatch-actrices zijn klant: Vlaamse zwartwitfotograaf werd verliefd op de kleuren van Saint-Tropez
  PREMIUM
  Showbizz

  Mark Ruffalo en Bay­watch-actrices zijn klant: Vlaamse zwartwitfo­to­graaf werd verliefd op de kleuren van Saint-Tro­pez

  “Saint-Tropez is als Sint-Denijs bij Zwevegem, waar ik vandaan kom. Een kleine gemeente, iedereen kent iedereen.” Maak kennis met Tom Vandenhende (51), een Vlaming die naam heeft gemaakt als zwartwitfotograaf in Saint-Tropez. Opmerkelijk, want toen hij jaren geleden verliefd werd op de mondaine badplaats, kwam dat… “door de prachtige kleuren van de huizen en de natuur.”
 2. Jacques Vermeire of Axel Daeseleire: wie heeft de beste neus voor gouden zaken in ‘Eenmaal Andermaal’?
  TV
  3

  Jacques Vermeire of Axel Daeseleire: wie heeft de beste neus voor gouden zaken in ‘Eenmaal Andermaal’?

  Jacques Vermeire en Axel Daeseleire. Twee verschillende persoonlijkheden met één gezamenlijke passie voor kunst en antiek. De ene is een verwoed verzamelaar, de andere een rasechte kunstliefhebber. Die passies gooien ze vanaf woensdag 10 november om 20.40 uur in de strijd in het gloednieuwe VTM-programma ‘Eenmaal Andermaal’. In een spannende zoektocht dagen Jacques en Axel elkaar uit om unieke stukken op de kop te tikken en met de hoogste meerwaarde door te verkopen. Een competitie op het scherpst van de snee, doorspekt met een stevige dosis humor.
 3. Op bezoek bij de Verhulstjes in Saint-Tropez: “Brigitte Bardot woont om de hoek, ik heb haar al horen niezen”
  PREMIUM
  Showbizz

  Op bezoek bij de Verhulst­jes in Saint-Tro­pez: “Brigitte Bardot woont om de hoek, ik heb haar al horen niezen”

  “Het is er belachelijk duur, maar ik voel me er gelukkig”. Gert Verhulst (53) was kort en bondig toen hij dit voorjaar bekendmaakte dat hij in Saint-Tropez een tweede verblijf had gekocht. Tijdens ons bezoekje aan zijn villa is hij uitvoeriger: “Brigitte Bardot woont hier om de hoek, de geest van Louis de Funès is bijna tastbaar én ik kan ’s morgens te voet naar de bakker: ik kan hier heel oud worden, denk ik.”