Exclusief voor abonnees

Topdokter Wim Distelmans zag drama’s in woonzorgcentra : “Mensen die afscheid moeten nemen via de iPad... men is veel te streng geweest!”

Euthanasie-expert Wim Distelmans.
Kristof Ghyselinck Euthanasie-expert Wim Distelmans.
“Binnenkort verwacht ik een piek in het aantal euthanasie-aanvragen”, zegt professor in de palliatieve geneeskunde Wim Distelmans (68) in Dag Allemaal, bekend van de VIER-reeks ‘Topdokters’. Veel mensen wachten volgens hem het einde van de coronacrisis af om waardig te kunnen sterven: “De voorbije weken waren verschrikkelijk op menselijk vlak.”

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marcel Vandamme

  Klopt, en waarvoor? Dit virus? Waar na een paar weken al duidelijk was dat dit GEEN killervrus was?

 • Annie Vancauteren

  De ethiek is verdwenen. Wachten op familie als buiten mogen in de plastiekenzak. We zijn beter voor onze huisdieren. Dit is het nieuwe normaal volgens van Ranst Mooi man van binnen?

 • Charlotte De greef

  Helemaal akkoord! Ik heb van patiënten hallucinante verhalen gehoord. Enkel oog voor het medische was er, het emotionele was van geen tel. Erger dan een oorlogssituatie!

 • Ian Vandenbossche

  De wereldvreemde bijna duizend parlementairen, honderd ministers mogen fier zijn op wat ze voor Zorg en Welzijn deden.

 • Paul Clercq

  De foutieven zitten in de wetstraat