Door eenmalig de capaciteit van het festival te vergroten, wil men de enorme verliezen door de door corona afgelaste edities weer goedmaken.
Volledig scherm
Door eenmalig de capaciteit van het festival te vergroten, wil men de enorme verliezen door de door corona afgelaste edities weer goedmaken. © Photo News

Tomorrowland wil volgend jaar drie festivalweekends: “Uit economische noodzaak”

MUZIEKKomen er volgende zomer drie festivalweekends voor Tomorrowland? Als het aan de organisatie ligt wel. De groep achter het festival gaat daarvoor een aanvraag indienen bij de gemeenten Boom en Rumst en de provincie Antwerpen. “We doen dit uit economische noodzaak en ter compensatie van alle annuleringen”, klinkt het. Maar is een derde festivalweekend wel realistisch? VTM NIEUWS zocht het uit in de uitzending van 19 uur.

143 reacties

 • sarah olemans

  1 maand geleden
  Er zijn enkelingen die daar rijk van worden. Er zijn genoeg mensen die tijdens de corona weinig of geen inkomen meer hadden. Waarom moeten die dan een 3e festival organiseren? De gezondheid vd mensen die rond het festival wonen primeert duidelijk niet. ( ik spreek niet voor mezelf want woon er niet)
 • Kceetje Cleymans

  1 maand geleden
  Een festival is niet enkel een inkomen voor de organisatie maar ook voor eetkraampjes, licht, geluid, podiumbouwers, toilettrucks en verschrikkelijk veel mensen die 2 jaar een beperkt inkomen hadden, 3 weekends is mooi meegenomen
 • Firmin Bulté

  1 maand geleden
  De broers Beers staan wel mooi te blinken op de site van derijkstebelgen...
 • Fanny Konings

  1 maand geleden
  Heeft geen enkel maatschappelijk meerwaarde, geen schuld op winst
 • Fanny Konings

  1 maand geleden
  Schulden? Op winst?
 1. INTERVIEW. ‘Halloween Kills’-actrices Jamie Lee Curtis en Judy Greer: “De opnames waren héél eng”
  Play
  Film

  INTERVIEW. ‘Halloween Kills’-actrices Jamie Lee Curtis en Judy Greer: “De opnames waren héél eng”

  Jamie Lee Curtis kruipt in ‘Halloween Kills’ voor de zesde (!) keer alweer in de huid van horrorlegende Laurie Strode. De 62-jarige actrice, die amper 19 jaar was toen ze in de eerste ‘Halloween’ verscheen, zag doorheen de jaren heel wat tegenspelers de revue passeren, onder wie ook een resem acteurs voor het personage van Michael Myers aka ‘The Shape’. Sinds 2018 is die rol voor James Jude Courtney (64) weggelegd, die volgens Curtis wel erg ‘method’ te werk ging op de set: “James schermde zich volledig af van de rest en weigerde om met ons te praten.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.