Tomas De Soete over deuk in zelfvertrouwen: “Ik heb er ernstig over nagedacht uit de media te stappen”

Tomas De Soete en Siska Schoeters in ‘Twee tot de zesde macht’
VRT Tomas De Soete en Siska Schoeters in ‘Twee tot de zesde macht’
Vier jaar bleef presentator Tomas De Soete (42) onder de radar, maar op 15 mei keert hij terug op het scherm met zijn eigen fictiereeks ‘Fiskepark’. Tijdens die vier jaar afwezigheid had de televisie- en radiopresentator het niet altijd even makkelijk.

Na zijn passage als gezicht van de talkshow ‘Café Corsari’ kreeg De Soete heel wat te verduren. Zo zei Guy Mortier in een reclamespotje voor Humo: ‘Humo is nu ook geschikt om voor uw ogen te houden tijdens onthoofdingsvideo’s... en ‘Café Corsari’. “Ik weet ook wel: het was maar gewoon een mopje van Humo. Al vond ik het - als ik eerlijk ben - niet de beste Humo-spot die ik ooit heb gehoord”, zegt De Soete nu enkele jaren later in Humo. “Ik moest echt wennen aan die negatieve buzz rond Crosari”, vertelt de Gentenaar. “ Als radiomaker kon ik niets verkeerd doen. Het maakte geen reet uit wat ik deed: iedereen vond mij eindeloos de max. Maar toen ik ineens iets voor een breder publiek probeerde te maken, ging de wind draaien. In die Humo-spot werd ik min of meer uitgespuwd, hè. Heel confronterend. Humo was mijn blad! Bij de Pop Poll werd ik elk jaar overladen onder de medailles. Waarom vonden ze me ineens gene coole meer? Zelf vond ik niet dat ik zo veranderd was.”

Siska Schoeters en Tomas De Soete
Photo News Siska Schoeters en Tomas De Soete

“Ontsla mij”

Het leidde voor de radiomaker tot een onzekere periode. “Ik ben een enorme piekeraar”, aldus De Soete. “Op den duur had ik een deuk in mijn zelfvertrouwen gepiekerd: ‘Shit, kan ik dit wel? Sterker: kan ik eigenlijk wel íéts?’ Ik ging zelfs denken: (gespeeld huilerig) ‘Is er nog wel iemand met mij bezig?’ Dat gevoel overvalt je. Ik heb er toen zelfs een tijdlang ernstig over gedacht om uit de media te stappen. Nu weet ik: dat was gewoon een catharsisperiode waar ik doorheen moest.” 

Zijn partner Siska Schoeters vertelt dat De Soete zich zelfs wilde laten ontslaan. “In een vlaag van colère heeft hij toen VRT-directeur Peter Claes opgebeld: ‘Ontsla mij asjeblieft!’ Een geluk dat die daar niets van moest weten.De VRT heeft Tomas een prachtig cadeau gegeven: tijd om lang na te denken. Maar op het moment zelf zag hij dat niet.”

Lees het volledige artikel uit Humo hier.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ISABEL FRANCOIS

    Ik zal hem zeker niet tegenhouden,en hij mag zijn madam meepakken.

  • Hans Plas

    Erg, als ge alleen maar goede dingen wilt en kunt horen. Als door een beetje kritiek je zelfvertrouwen verdwijnt dan had je al niet te veel zelfvertrouwen hè.

  • piet devlieger

    Ik wist zelfs niet dat er een Tomas De Soete in de media zat. Nog nooit van die man gehoord.