Tom Waes kan VRT volgen in beslissing om Dries Van Langenhove te weigeren voor ‘Kamp Waes’: “Alle begrip ervoor”

Brussel - VRT - Tom Waes - Vroeger, Later, Nu
Dieter Bacquaert Brussel - VRT - Tom Waes - Vroeger, Later, Nu
De VRT zegt ‘nee’ tegen Dries Van Langenhove (26). Om deel te nemen aan ‘Kamp Waes’ toch. Tom Waes (50) begrijpt waarom.  “Maar ik was eigenlijk wel benieuwd hoe Dries het ervan af zou brengen”, zegt hij in Dag Allemaal.

In ‘Kamp Waes’ zullen gewone burgers kunnen proeven van de loodzware opleiding van de Special Forces, de elite-eenheid van het Belgisch leger. Iedereen die ouder is dan 18 en sportief, mag meedoen, staat er te lezen op de site van Eén. Maar dat klopt niet helemaal, zo blijkt.

“De redactie van ‘Kamp Waes’ zag dat Dries Van Langenhove zich had ingeschreven”, zegt Tom Waes. “We hebben dan aan de VRT gevraagd wat we daarmee moesten doen. En het antwoord luidde dat de ­openbare omroep het niet opportuun vindt om met de verkiezingen in aantocht een actieve politicus te laten deelnemen. (Van Langenhove is lijsttrekker van Vlaams Belang voor de Kamer in Vlaams-­Brabant, nvdr) Daar heb ik alle begrip voor. Voor Dries zijn er andere plekken om zich te ­profileren.”

Dries zegt over ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ te beschikken. Vind je ‘t niet jammer dat je dat niet zal ­kunnen testen?

Daar was ik wel benieuwd naar, ja. Ik vermoed dat Dries fysiek wel in orde zal zijn, maar ‘Kamp Waes’ gaat verder dan dat. De meeste sportievelingen zullen al na de eerste dag afvallen. Statistisch gezien beschikt slechts twee procent van de bevolking over de juiste kwaliteiten voor de Special Forces.

Da’s niet veel.

Ik vergelijk ‘Kamp Waes’ met de Marathon des Sables, die ik uitliep. Aan de start verschenen lopers die veel beter getraind waren dan ik, maar die de finish toch niet haalden. Ook bij die wedstrijd gaat het niet alleen om conditie en spieren, maar ook over doorzetting, inzicht, omgaan met slaaptekort... Als je dat niet kan, haal je het niet.

Had Dries van jou mogen deelnemen?

Goh, daar heb ik verder niet over nagedacht. Omdat ik dat toch niet moest beslissen. 
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy Slachmuylders

  Dat heeft niets te maken met politiek het is een sport ! Dus met de marathon mag Kris Peeters of Bart de Wever ook niet mee doen ????? VRT zijn sukkels en kiezen hun partij ??

 • Luc Van Hauwermeiren

  De stoere Tom Waes maar in feite niets meer dan een VRT speeltje dat mooi binnen de politiek correcte lijntjes moet kleuren.

 • kris De Ridder

  intrieste beslissing van de VRT, ondemocratisch en pure censuur. Als ze in hun voorwaarden staan hadden,' iedereen mag deelnemen' dienen ze dit ook te respecteren...….maarja de VRT is een openbare zender, en zoals de politiek, die draaien met de wind.

 • anne heimes

  Er was een kleine kans dat ik voor VB zou stemmen , maar met Dries erbij no way .

 • Luc Van Hoef

  Zal wel van moeten zijn, zoniet kwam er geen vervolg op reizen Waes