Tom Helsen regelt bioscoopbezoek voor kansarme mensen

Tom Helsen
Thomas Richard Tom Helsen
Negen maanden geleden deed Tom Helsen (43) een oproep om bioscoopzalen ter beschikking te stellen aan kansarme mensen, die vaak geen middelen hebben voor een bioscoopbezoek. Kinepolis Leuven en Disney hebben de oproep van de muzikant nu positief beantwoord. 

“Ik ben hen daar zeer dankbaar voor”, schrijft Tom Helsen op Facebook. Kinepolis Leuven en Disney zullen samen een zaal ter beschikking stellen waar kansarme mensen, die vaak de middelen niet hebben voor een bioscoopbezoek, kunnen genieten van ‘The Lion King’. Maar de muzikant wil verder gaan. “Voor alle duidelijkheid: dit is niet mijn grote project rond armoede waar ik al een tijdje over sprak”, laat hij weten. “Armoede kan enkel op grote schaal aangepakt worden als er structureel iets verandert. Hierdoor verander ik structureel niets, maar ik geloof in klein beginnen.” Hij vervolgt: “Dit is voor mij een zandkorrel en ik wil oh zo graag die woestijn binnenhalen de komende jaren. Dit is een eerste klein signaal dat ik het meen, dat ik ermee bezig ben en dat ik niet ga loslaten.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • René Mertens

    Dat hij dat regelt is ok. Maar moet hij daarom met zijne kop in de gazetten komen en van de daken geroepen worden. Nederigheid siert de mens.