Tom Dice en Kato van 'Idool' zijn een koppel: "Dit voelt zó goed, we gaan er helemaal voor"

Tom Dice en Kato.
RV Tom Dice en Kato.
Hij werd bekend met zijn gitaar. Zij met haar ukelele. En sinds kort klinken die heel harmonieus. Tom Dice (28) en Kato Callebaut (26), allebei tweede in respectievelijk ‘X-Factor’ en ‘Idool’ gaan voortaan samen door het leven. "We kenden elkaar al een tijdje. Dus écht van nul beginnen, moeten we niet."

Hoe vreemd het soms kan lopen, bewijst een liedje uit 2013. Toen schreven Tom en Kato samen de song met de opmerkelijke titel ‘Breaking Up Slowly’ (vertaald: ‘Langzaam uit elkaar gaan’). Profetisch waren die woorden allerminst, want vijf jaar later is het tegenovergestelde een feit. In het echt. "Kato en ik kennen elkaar al geruime tijd", vertelt Tom. "We schoten altijd al goed op, maar dat dit zou gebeuren, hadden we nooit gedacht. Bovendien waren we op de momenten dat onze paden kruisten, vaak beiden niet vrij. Het was dus niet eens een optie." Enkele weken geleden dook Cupido dan toch onverwacht op. 

"Het is begonnen door samen songs te schrijven", aldus Tom, die ons land in 2010 de zesde plek bezorgde op het Songfestival. "Dat doe ik graag. Want los van wat nu hebben samen, heb ik Kato altijd al een begenadigd schrijfster gevonden. De sfeer tussen ons zat altijd goed en dus zijn we ook buiten de studio wat meer met elkaar om beginnen om te gaan. Op één van die avonden hebben we beslist er helemaal voor te gaan. Het voelt prettig. Ik ben heel blij."

Samen op het podium

Leuk is bovendien dat beiden hun amoureuze leventje kunnen doortrekken naar het podium. "Dat is écht wel fijn, ja. Dinsdag staan we overigens samen op het podium bij MNM tijdens de marathonradio. Ik ga er zingen en zij zal me begeleiden op piano. Samen touren zou natuurlijk geweldig zijn, maar het feit dat we samen nummers kunnen maken en samen teksten schrijven is fantastisch. Dit voelt écht goed. Het is allemaal nog pril, maar al onze vrienden zijn inmiddels op de hoogte en we willen het niet langer verstoppen."

Wil jij Tom en Kato ook wel eens samen aan het werk zien? Er is op Facebook een poll opgestart, waar je kan stemmen of je hun samenwerking ziet zitten. Indien de poll veel positieve feedback krijgt, komen er in de nabije toekomst dus allicht nog meer optredens aan. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Glenn Wouters

  Er maar half voor gaan zou belachelijk zijn natuurlijk.

 • kaspi demops

  daar moet een muzikale baby vankomen ,

 • kaspi demops

  daar zit muziek , top,

 • Eric Audenaert

  Het zal weer lang duren .

 • Jan Deloof

  Top! Veel geluk beiden! Tom Dice is in mijn ogen een megatalent;