J.K. Rowling.
Volledig scherm
J.K. Rowling. © Tolga AKMEN / AFP

Toeval of niet? J.K. Rowling schrijft over personage dat online wordt bedreigd... vanwege transfobie

Kunst & Literatuur‘Harry Potter’-auteur J.K. Rowling (57) heeft een nieuw boek geschreven, onder het pseudoniem Robert Galbraith, voor de misdaadthrillerserie ‘Cormoran Strike’. De roman bevat een personage dat vervolgd wordt vanwege transfobie. Klinkt bekend in de oren? “Iedereen zal dit zien als een reactie op wat er met mij is gebeurd”, aldus Rowling.

1 reactie

 • Johan Buelens

  3 maanden geleden
  Men schrijft de beste verhalen over dingen waar men kan van meespreken. Is haar opinie gegrond... misschien, misschien niet! Maar als "tolerante" groepen zoals de LGBTQ+ mensen mogen bedreigen vanwege hun overtuigingen zijn ze misschien niet zo tolerant als ze willen doen uitschijnen? Stof tot nadenken...
 1. Producent ‘De Zonen van Van As’ zwaar ontgoocheld in VTM: “Geen zesde reeks? Dan maken we een film”
  Play
  Showbits
  6

  Producent ‘De Zonen van Van As’ zwaar ontgoo­cheld in VTM: “Geen zesde reeks? Dan maken we een film”

  De film ‘De Zonen van Van As’ loopt vanaf vandaag in de zalen. Maar acteur Jaak Van Assche en producent René Vlaeyen dromen al van een vervolg. Vlaeyen is nog altijd een beetje boos op VTM omdat de zender geen zesde reeks bestelde. “Toen heb ik meteen beslist: we maken er een film van”, vertelt hij aan Jarne op de afterparty tijdens de lancering. Jarne komt er ook te weten dat er zelfs ooit plannen waren voor een film rond ‘De Kotmadam’. Hoe dat afliep, ontdek je in een nieuwe Showbits.
 2. Familie-actrice Caroline Maes staat na 20 jaar weer op de planken: “Ik wil vaker uit mijn comfortzone treden”
  Play
  BV

  Familie-actrice Caroline Maes staat na 20 jaar weer op de planken: “Ik wil vaker uit mijn comfortzo­ne treden”

  Oude liefde roest niet en dus keert Caroline Maes (46) na 20 jaar terug naar het theater. Begin volgend jaar speelt de ‘Familie’-actrice mee in ‘Vapeurs 4 - Op Safari’ van Backstage Producties, het theatergezelschap van o.a. James Cooke en Dirk Van Vooren. “James wilde al heel lang eens met mij samenwerken, en ik met hem, maar het kwam er maar niet van”, zegt Caroline. “Maar nu is het gelukt, dankzij mijn goede vriendin Karen Damen.”