Tinne Oltmans openhartig over mentale problemen

Tinne Oltmans deelde op sociale media haar mentale gezondheidstoestand. "Stop nooit met vechten", zegt de zangeres.
Kristof Ghyselinck Tinne Oltmans deelde op sociale media haar mentale gezondheidstoestand. "Stop nooit met vechten", zegt de zangeres.
'Ghost Rockers'-actrice Tinne Oltmans (25) heeft een pakkend bericht gedeeld over haar mentale gezondheid. "Ik voelde me niet goed in mijn vel de laatste tijd dus ik ben weer hulp gaan zoeken", schrijft ze.

De zangeres doet dat om aandacht te vragen voor de Werelddag Geestelijke Gezondheid, die gisteren plaatsvond. "Eén jaar geleden stelde ik mijn goede doel Vagga (een centrum voor geestelijke gezondheidszorg, nvdr.) voor, waarvoor ik ging zingen in Steracteur Sterartiest", schrijft ze bij een foto op haar Instagram Stories. "Vandaag toon ik dat jullie niet alleen zijn en nooit bang hoeven te zijn."

(lees verder onder de foto)

Tinne Oltmans op Instagram.
Instagram Tinne Oltmans op Instagram.

In een volgende post, schrijft ze dat ze al een tijdje terug in de knoop met zichzelf zit. "Ik voelde me niet goed in mijn vel de laatste tijd, dus ik ben weer hulp gaan zoeken. Want je kan het niet alleen. En ja, het is eng om dit te zeggen. Maar 'fuck it'.", klinkt het vastberaden. "De mensen die steun uit deze boodschap halen, zijn veel belangrijker."

Ze adviseert haar volgers en fans om hulp te zoeken bij problemen. "Het is oké om je soms down te voelen, maar geef gewoon nooit op. Stop nooit met vechten. Je vindt je weg wel."
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jytte van Dijk

  Hanne claes, met alle respect voor u mening, maar ik ben een meisje van 13 en zoals voor veel andere jongeren is tinne oltmans een groot voorbeeld van mij. Meer nog ze is mijn idool. Ik vindt het heel goed dat ze dit doet. Hiermee wilt ze het taboe rond naar een psychologe gaan verbreken. Als dat zou lukken zou dat mensen helpen om sneller hulp te gaan zoeken, dus als je het mij vraagt mogen bekende mensen daar open en eerlijk over zijn zodat mensen zien dat dat oké is.

 • Freddy De Vos

  @Hanne: Ik zie liever een echt persoon i.p.v. een gespeeld gelukkige perfecte acteur.

 • Deborah DEBORAH ADAM

  Mevr. Claes, Tinne Oltmans is voor heel wat mensen die ik ken, een echt voorbeeld. Ze toont aan dat het ok is om hulp te gaan zoeken, want dat is het belangrijkste dat dit ook onder de aandacht komt.

 • Hanne Claes

  Met alle respect, maar mensen die het moeilijk hebben zouden ze geen job in de media mogen geven.