Tim Van Aelst: "Acteur in vorige reeks had losse handjes"

photo_news
Grijpgrage handjes en schunnige opmerkingen zijn in de Vlaamse filmwereld éven gangbaar als in Hollywood. Dat zegt televisiemaker Tim Van Aelst, bekend van 'Safety First', 'Wat Als?' en 'Benidorm ­Bastards'. "Ik heb pas nog een acteur tot de orde moeten ­roepen." Van Aelst gaat het thema niet uit de weg. Meer zelfs, hij verwerkt het in z'n nieuwe fictiereeks.

In duidelijke bewoordingen zegt hij dat het probleem in Vlaanderen even aanwezig is als in Hollywood. Hij verwijst naar een recent ­geval in z'n eigen omgeving - niet met een producent, maar met een acteur.

"Op de set van een vorige reeks hebben we een acteur tot de orde moeten roepen. Hij had twee vrouwen op de set betast. Het ging om een productie-assistente en een stagiaire. Absoluut de zwakste posities, dus." Een mannelijke medewerker had de feiten gezien en had die gemeld aan z'n leidinggevenden. Die grepen meteen in.

Van Aelst: "De twee vrouwen zeiden daarop dat het meermaals was gebeurd. Ook de acteur heeft dat toegegeven." Van Aelst noemt gaan namen, maar zegt dat de acteur in kwestie iemand is die z'n ­handen niet kan thuishouden. "We hebben relatief snel ­kunnen ingrijpen. Als ze dat bij Weinstein ook hadden gedaan, hadden ze misschien veel ­miserie kunnen voorkomen."

Maar of dit nu een specifiek probleem uit de filmsector is? Het antwoord van Van Aelst leest u in HLN+ voor abonnees. Proef nu vier weken gratis!
18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • rudy desmet

  De mens blijft een bijgeschaafd dier. Het begon op de foor, de bakker die brood bracht, de pastoor die achter de jongens zat, de leraars die de meisjes namen, de directeur enz... Een orgie van lusten dat het mensenras typeert. Je kan daar over zeveren zoveel je wil, een mens is maar een mens. De rest is hypocriet!

 • Francois Vleminckx

  Het is gevaarlijk geworden zich nog in de buurt van een vrouw als man te begeven! Wat zeg ik levensgevaarlijk is het!

 • Sylvio Castro

  Iedereen kent mensen met losse handjes, wat is dit nu voor nieuws.

 • Gino Denil

  Fysieke liefde is iets wat je geeft. Niet iets wat je neemt. Een bepaalde categorie mannen heeft dat blijkbaar nooit geleerd. Misschien een aandachtspunt voor het onderwijs.

 • Theo Van Hoof

  Noem man en paard. Als de feiten er zijn had je al lang moeten klacht neerleggen.