Sportpaleis-baas Jan Van Esbroeck
Volledig scherm
Sportpaleis-baas Jan Van Esbroeck © Joel Hoylaerts/Photo News

Ticketverkoop verloopt traag in het Sportpaleis: “De 40-plussers twijfelen nog”

MuziekHet bier staat koud, de dansbenen zijn ingesmeerd voor een uitverkochte Moose Bar XXL dit weekend in het Sportpaleis. Maar zusje Lotto Arena moet het met een bezetting van 70 procent doen voor ‘Liefde Voor Muziek’. “De voorzichtigheid is zò in de mensen hun hersenen geramd dat 40-plussers nu aarzelen om tickets te kopen”, merkt Sportpaleis-baas Jan Van Esbroeck.

 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Coach Mathieu Terryn onder de indruk van Rosann in ‘The Voice’: “Ik wil het zout op jouw shotje tequila zijn”
  Play
  TV

  Coach Mathieu Terryn onder de indruk van Rosann in ‘The Voice’: “Ik wil het zout op jouw shotje tequila zijn”

  Zondagavond ging de zoektocht naar ‘The Voice van Vlaanderen’ verder. En ook de tweede aflevering barstte van kersvers talent. Eén van die talenten is Rosann, die met haar versie van ‘Altijd wel iemand’ van Huub van der Lubbe, een gevoelige snaar raakte. “Ik vind het altijd lastig om iemand geloofwaardig te horen zingen in het Nederlands, maar dat doe jij ongelooflijk”, reageerde coach Mathieu Terryn.
 3. Kürt Rogiers koos dan toch niet zelf voor tijdelijke exit bij ‘Familie’: “Door scenaristen bepaald”
  Play
  Showbits
  4

  Kürt Rogiers koos dan toch niet zelf voor tijdelijke exit bij ‘Familie’: “Door scenaris­ten bepaald”

  Primeur voor Kürt Rogiers: voor het eerst staat hij een productie van Studio 100. Hij speelt mee de nieuwe theatershow van ‘Nachtwacht’: ‘Het donkere spiegelbeeld’. “Maar pas twee dagen voor de première hebben ze me verteld dat ik ook een stukje moest zingen en dansen”, vertelt hij. Een fantasy-personage spelen stond al langer op z’n bucketlist, maar deze productie is niet de reden waarom hij een tijdje verdwijnt uit ‘Familie’. “Dat is echt een keuze van de scenaristen. Op het gepaste moment keert Lars terug”, zegt hij in een nieuwe Showbits.
 1. Crisis baart ook theatermaker James Cooke zorgen: “Ik zou liegen als dat niet zo was”
  Play
  Showbits

  Crisis baart ook theaterma­ker James Cooke zorgen: “Ik zou liegen als dat niet zo was”

  James Cooke heeft voor z’n nieuwe theaterproductie ‘Moord op de Orient Express’ opnieuw een topcast kunnen strikken. Warre Borgmans kruipt in de huid van Hercule Poirot en daarnaast rijden ook onder meer Ianthe Tavernier, Marilou Mermans en Barbara Sarafian mee op de legendarische trein. “Dat is nodig als we willen dat mensen naar het theater blijven komen”, legt James uit. Want ook de entertainment-business lijdt zwaar onder de crisis. “Maar bij ons kunnen mensen even de knop omdraaien en genieten”, vult hij aan. ‘Moord op de Orient Express’ speelt vanaf 18 november in Theater Elckerlyc in Antwerpen.