Thomas Vanderveken na jaar oefenen ziek vlak voor moment suprême

rv
Thomas Vanderveken (36) is al een jaar aan het oefenen voor zijn grote stunt op donderdag. Hij wil het pianoconcerto van Edvard Grieg kunnen spelen en dat samen met toporkest Brussels Philharmonic uitvoeren. Net voor de eindmeet is hij echter ziek geworden. 

Thomas werd besmet door zijn elf maand oude zoontje, Otto. Otto geraakte besmet door het verkoudheidsvirus RSV en moest opgenomen worden in het ziekenhuis. Volgens mama Véronique Leysen,  partner van Thomas Vanderveken, was het jongetje zodanig vermoeid dat hij zelfs geen borstvoeding meer aanvaardde. Het kleintje kreeg dan ook nog eens last van braakneigingen en diarree. 

Thomas raakte ook besmet met het virus en dat komt nu wel erg slecht uit. Het pianoconcerto van de Noorse componist Edvard Grieg wordt door sommigen namelijk als 'onmogelijk' en 'aartsmoeilijk' omschreven. Geen gemakkelijke uitdaging dus. Donderdag zou Thomas het 35 minuten durende concerto opvoeren, samen met Brussels Philharmonic. 

Al sinds 8 november kunnen we Thomas' vooruitgang volgen in het televisieprogramma 'Thomas Speelt het Hard'. Alle kaarten voor het concert op donderdag in de Gentse Bijloke zijn uitverkocht. VRT-woordvoerder Hans Van Goethem vertelde dat Thomas momenteel 'goed uitrust'. Volgens hem zou Vanderveken tegen donderdag genezen moeten zijn. Toch zal dit hem heel wat kostbare repetitietijd kosten. 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eddy Wolfs

  Thomas Vanderveken zal dit zeker tot een goed einde brengen en dat wens ik hem van harte toe.

 • scheetje prot prot

  Als grote bewonderaar van zijn spontane en eerlijke kijk op de dingen waarmee hij bezig is, duim ik voor een geslaagd concert van Grieg en veel sterke !

 • Gerôme Vereecke

  Ziek worden vlak voor het "examen"? Niet erg origineel hoor.

 • Johan Coppens

  Je zal wel zien dat er op de dag van de uitvoering een wonderbaarlijke genezing zal zijn. Een beetje drama is leuk om de spanning er in te houden

 • François Nuyts

  Dat moet wel lukken denk ik .