Thomas Markle in uitgebreid interview: "Ik heb het helemaal gehad met Meghan en Harry"

meghan Markle vader papa Thomas Markle
REPORTERS/PHOTONEWS - Fotnomontage HLN meghan Markle vader papa Thomas Markle
Na enkele uitlatingen in de pers is Thomas Markle (74), de vader van Meghan, persona non grata voor de Britse koninklijke familie. De boze, maar tegelijk verdrietige vader reageert op zijn uitsluiting bij de Britse Royals.

Thomas Markle, 74, woont in het Mexicaanse plaatsje Rosarito en had een gesprek van 9 uur met de Britse krant 'Mail on Sunday'. De man weet niet of hij nu meer verdriet of woede voelt over de relatie met zijn dochter en de manier waarop hij is behandeld door het Britse hof. "Het kwetst mij erg dat ze mij helemaal heeft buitengesloten”, zegt Thomas over zijn dochter, waarvan hij zelfs het telefoonnummer niet meer heeft. "Nadat ik een paar kritische woorden zei over de koninklijke familie ben ik afgesloten.”

Ik laat mij niet het zwijgen opleggen

Thomas Markle

De vader van Meghan denkt dat zijn uitsluiting het gevolg is van de uitspraken die hij deed over de kinderwens van Meghan en Harry. "Maar Meghan zegt zelf al de afgelopen zes of zeven jaar dat ze graag een gezin wil. Harry zegt het ook. En dat is oké, maar op het moment dat ik het zeg, ben ik persona non grata. Ik heb het gehad met Meghan en de koninklijke familie. Ze willen dat ik mijn mond houd en dat ik wegga, maar ik laat mij niet het zwijgen opleggen.”

Ik word triest als ik denk dat ik mijn kleinkind nooit zou zien

"Ik word verdrietig te weten dat Meghan en Harry ergens in het komende jaar een kind krijgen en dat ik dan opa word, maar dat we geen contact hebben en ik mijn kleinkind niet kan zien”, aldus Thomas Markle. "Hoe triest is dat, om een kind zijn grootvader te ontnemen omdat ik een paar kritische woorden over de koninklijke familie heb gezegd?”

Niet dankbaar

Thomas vindt dat Meghan en Harry uit de hoogte doen. "Ze zou niets zijn zonder mij. Ik heb haar de hertogin gemaakt die ze nu is. Ik heb haar gemaakt tot alles wat zij is.” Hij benadrukt dat hij degene is die het lesgeld van haar dure privéscholen en universiteit heeft betaald. "Ze is de vrouw die ze nu is dankzij alles dat ik voor haar heb gedaan. Krijg ik daar enige erkenning voor? Een bedankje? Ze praat niet eens meer tegen mij. Hoe gemeen is dat?”

Meghan en Harry
AP Meghan en Harry

Diana

Volgens Thomas Markle zou Harry's moeder Diana het verschrikkelijk hebben gevonden dat ze hem zo behandelen. Markle realiseert zich dat het erbij halen van zijn moeder, Harry mogelijk erg boos kan maken. "Maar dat interesseert mij niet. Als Harry nooit meer met mij zou praten, overleef ik dat wel.”

Diana en Harry
Reporters / Alpha Diana en Harry

Ondanks al zijn uitbarstingen heeft Meghan's vader nog wel dat het goed komt. "Meghan betekent alles voor mij. Ik houd van haar en dat zal ik altijd blijven doen”, aldus Markle. "Misschien is het makkelijker voor Meghan als ik dood zou gaan. Iedereen zou met haar meeleven. Maar ik hoop dat we het goedmaken. Ik zou het verschrikkelijk vinden om dood te gaan terwijl ik haar nooit meer zou hebben gesproken.”
86 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Demeyere

  Dat komt ervan als u het geld boven het geluk van uw kinderen liefheb. Eigen schuld dikke bult. Als u zich voor veel geld laat interviewen door dergelijke krant weet u vooraf waaraan u begint.

 • marijke deruyck

  Zij met hem misschien ook ?

 • Albert Devrije

  Markle is het genre dat denkt omhoog te kunnen vallen en door het huwelijk van Megan zelf adel te zijn geworden. Rap isoleren.

 • Loesje Vranken

  Ze moest en zou een prins trouwen, was haar wil van in haar jeugdjaren. Maar als je de waarheid over iets verteld dan word je verbannen in hogere kringen, zoals hier. Ik snap volledig hoe vader zich voelt en weet ook als je de geldkraan toe doet als het de spuigaten uitloopt hoe kinderen hun vader of moeder laten vallen. Vroeger was er dankbaarheid en erkenning om wat men kreeg, nu beseffen vele kinderen niet meer wat je als ouder er allemaal moet voor doen.

 • Jan Gielen

  Het Britse vorstenhuis, inclusief dochter en schoonzoon, hebben groot gelijk dat ze zich van een dergelijke loser afkeren.