Testcircuit en studio van 'Top Gear 'worden gesloopt

Topgear
De mannen van 'Top Gear' moeten op zoek naar een nieuw testcircuit. Op de plek waar niet alleen het testcircuit van de roemruchte autoshow is gevestigd, maar tevens de studio, worden 1.800 huizen gebouwd.

Het plan hing al enige tijd als een zwaard van Damocles boven de show, maar deze week werd bekendgemaakt dat de sloop definitief doorgaat. De voormalige vliegbasis waar het circuit ligt stamt uit de jaren 40 en werd door autofabrikant Lotus omgetoverd tot circuit. De baan werd niet alleen gebruikt door het 'Top Gear'-team van Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond, maar ook door de presentatoren van de huidige versie van het programma: Matt LeBlanc, Chris Harris en Rory Reid. Het is nog niet bekend naar waar de show uitwijkt.

Recordtijd

'Top Gear' maak al sinds 2002 gebruik van de testbaan op het vliegveld. Het populaire onderdeel 'A Star in a Reasonably Priced Car' speelde zich af op het circuit, en daarnaast testte The Stig er allerlei auto’s. De snelste straatauto die er ooit rondreed was de McLaren 675 LT met een rondetijd van 1:13,7. Een Renault Formule 1-auto legde een ronde af in een recordtijd van 59 seconden. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tim Van Acker

    Ze vinden wel een ander circuit.

  • jorg de clerck

    Schande. Al het goeie doen ze verdwijnen.

Video